Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 18:59

Αγρίνιο: H «ανάδυση» έγινε με «ηχώ» στο Αγρίνιο (φωτο-βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

H «Ανάδυση», η τοιχογραφία των αδερφών Κρετσή, κοσμεί εδώ και λίγες μέρες τον τοίχο μιας πολυκατοικίας επι της οδού Καζαντζή, στο κέντρο του Αγρινίου.

Η επίσημη όμως παρουσίαση της έγινε σήμερα, Σάββατο 26 Νοεμβρίου, σε μια όμορφη εκδήλωση με μουσική από το σύνολο «Ηχώ».

Την εκδήλωση, όπως και τη δημιουργία του γκράφιτι, στήριξαν ο Τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου.

Το έπραξαν επιδιώκοντας «με πρωτότυπες δράσεις να στηρίξουν τις μοντέρνες τεχνικές στην καλλιτεχνική έκφραση και την «εικαστική τέχνη του δρόμου», δημιουργώντας μια υπόμνηση, μέσα στην καθημερινότητα, πολύτιμων μηνυμάτων που ενδυναμώνουν τις κοινωνικές και διαπροσωπικές σχέσεις και ολοκληρώνουν την σημασία του πολιτιστικής καλλιέργειας».

Η εν λόγω τοιχογραφία ομορφαίνει μια ολόκληρη γειτονιά, απεικονίζοντας σε μια τοιχογραφία πολιτισμού ένα σύμβολο της ψυχής του ανθρώπου που αναδύεται στο φως, ένα σύμβολο διαφυγής από κάθε πράξη που εγκλωβίζει και περιορίζει την ανθρώπινο πνεύμα και εξαφανίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον σεβασμό.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου Μαρία Παπαγεωργίου κατά τον χαιρετισμό της ανέφερε ότι πρόκειται για «μία εξαιρετική τοιχογραφία μέσα στον αστικό ιστό που δείχνει μία ανάδυση, μία ανάταση και πέραν αυτού είναι μία ευκαιρία όχι για όσους μένουν εδώ, να ξεκουράζεται το μάτι μας έστω και για λίγα δευτερόλεπτα. Να νιώθουμε μία ψυχική αγαλλίαση».

Η Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Άρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων – Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας Αμαλία Βούλγαρη τόνισε πως το συγκεκριμένο φιλοτέχνημα «μας μεταφέρει το υδάτινο στοιχείο της θάλασσας στο κέντρο της πόλης και έχει ένα μεγάλο συμβολισμό, την ψυχική ανάταση του ανθρώπου, την ανάδυση μέσα από κάθε μορφή δυσκολίας».

Από την πλευρά του ο Θανάσης Κρέτσης ευχαρίστησε τον δήμο Αγρινίου και την Περιφέρεια σημειώνοντας πως «το έργο μας δίνει χαρά, τη δυνατότητα να επικοινωνούμε με την τέχνη», ενώ «εξέφρασε την ευχή να δούμε και άλλους καλλιτέχνες να φτιάχνουν τέτοια έργα».

Η παρουσίαση της τοιχογραφίας εμπλουτίστηκε από το μουσικό σύνολο «Ηχώ» υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αθανασόπουλου, ενός σχήματος με εκλεπτυσμένες μουσικές επιλογές που πλαισιώνει και επενδύει καλλιτεχνικά όλα τα πολιτιστικά γεγονότα, προσδίδοντας φρεσκάδα με τις ποιοτικές του μελωδίες.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 428 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.