Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 17:57

Ευχαριστεί τον κόσμο του Παναιτωλικού ο Ροντρίγκο Γκάλο: «αισθάνθηκα την αγάπη του»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Ροντρίγκο Γκάλο ανακοίνωσε το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας και σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr αναφέρθηκε στην εμπειρία του από τη χώρα μας στην οποία αγωνίστηκε σε Παναιτωλικό, ΑΕΚ, Ατρόμητο. Οι αναφορές του στο Αγρίνιο και τα “καναρίνια” ήταν αρκετές. Είπε μεταξύ άλλων:

Πώς θα συνέκρινες το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία;

Και στην Πορτογαλία και στην Ελλάδα υπάρχουν καλές ομάδες αλλά το πορτογαλικό πρωτάθλημα έχει περισσότερη ποιότητα. Η ατμόσφαιρα είναι 100% καλύτερη στην Ελλάδα. Στην Πορτογαλία την αισθάνεσαι μόνο στα πολύ μεγάλα παιχνίδια. Από την άλλη, όταν έπαιζα στον Παναιτωλικό ένιωθα ότι βρισκόμουν σε μια μεγάλη ομάδα λόγω της υποστήριξης του κόσμου. Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι τρελοί. Όλη η ατμόσφαιρα γύρω από το ποδόσφαιρο είναι πολύ καλύτερη στην Ελλάδα.

Πώς αντέδρασες όταν έμαθες για την πρόταση του Παναιτωλικού;

Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα ακούσει ποτέ για τον Παναιτωλικό. Ήξερα μόνο τις μεγάλες ελληνικές ομάδες επειδή πολλοί Βραζιλιάνοι παίκτες έχουν παίξει σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Όταν οι ατζέντηδές μού μου μίλησαν για τον Παναιτωλικό ήξεραν για την πόλη και τον κόσμο. Μου είπαν: «Έλα, κι όταν φτάσεις στο Αγρίνιο, θα δεις». Και ήταν τρομερά για μένα σε επαγγελματικό επίπεδο. Ήμουν ο καλύτερος δεξιός μπακ στο πρωτάθλημα. Ο κόσμος με υποστήριζε σε κάθε ευκαιρία, στον δρόμο ή κάπου αλλού. Πρέπει να ευχαριστήσω τον κόσμο του Παναιτωλικού, γιατί αισθάνθηκα την αγάπη τους.

Πώς ήταν οι πρώτες σου μέρες στο Αγρίνιο;

Στην αρχή σκεφτόμουν ότι η πόλη, το Αγρίνιο, δεν ήταν και η καλύτερη αλλά οι άνθρωποι ήταν εξαιρετικοί. Για μένα, επαγγελματικά, ήταν μια φοβερή χρονιά. Στη Βραζιλία ξέρουμε την Ελλάδα, την αγαπάμε, ξέρουμε για τα νησιά. Όλοι έχουν την καλύτερη άποψη.

Πιστεύεις ότι η διαιτησία αποτελεί πρόβλημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Πιστεύω ότι με το VAR δεν υπάρχει πρόβλημα με τη διαιτησία στην Ελλάδα. Παλιότερα υπήρχε. Στον Παναιτωλικό ένιωθα ότι οι διαιτητές «έσπρωχναν» λίγο τις μεγάλες ομάδες. Τώρα με το VAR αυτό είναι πιο δύσκολο.

Διαβάστηκε 222 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 18:02
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.