Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 00:55

ΣτΕ: Aναβολή για 8/12 για την προσφυγή του Αγρινίου για το Ιστορίας-Αρχαιολογίας-Τι είπε ο Μητσοτάκης για το πανεπιστήμιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Aναβολή για την 8η Δεκεμβρίου πήρε η- αρχικώς προγραμματισθείσα για αύριο- συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης ακυρώσεως κατά του Προεδρικού Διατάγματος για τη μεταφορά του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας από το Αγρίνιο στην Πάτρα.

Ως γνωστόν το Αγρίνιο προσέφυγε νομικά κατά του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Πανεπιστημίου Πατρών για το τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας ακολουθώντας τα βήματα του Δήμου Αιγιαλείας που κινήθηκε ομοίως για το τμήμα Φυσικοθεραπείας, .

Την διεκδίκηση του δήμου Αγρινίου στηρίζουν η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας,  φορείς και πολίτες.

Για τις προσφυγές στο ΣτΕ μάλιστα ρωτήθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μηστοτάκης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πάτρα. «Δεν ξέρω ποια θα είναι η απόφαση του δικαστηρίου. Πάγια αρχή μας είναι ότι σεβόμαστε τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις», σημείωσε.

«Το Πανεπιστήμιο Πατρών πήρε αποφάσεις τις οποίες σεβαστήκαμε και στηρίξαμε»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε και για τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών

« Έχουμε δώσει πολύ περισσότερους δείκτες αυτονομίας στα πανεπιστήμιά μας να αποφασίζουν τα ίδια τα του οίκου τους. Τη διάταξη των δυνάμεών τους, τη γεωγραφική κατανομή των τμημάτων τους. Και το ίδιο έκανε και το Πανεπιστήμιο Πατρών -πρώτο στην Ελλάδα. Πήρε αποφάσεις τις οποίες σεβαστήκαμε και στηρίξαμε. Και δεν είναι, νομίζω, δουλειά της κυβέρνησης να παρεμβαίνει και να καπελώνει τα πανεπιστήμια ως προς τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τη γεωγραφική τους οργάνωση», σημείωσε.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 258 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.