Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 19:21

Το μεγάλο κόλπο με τα «κόκκινα δάνεια»: Πώς οι τράπεζες τα «ξεφορτώνονται» και που καταλήγουν τα σπίτια των πολιτών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Αριάδνη Νούκα δικηγόρος για την προστασία πρώτης κατοικίας και τον πτωχευτικό κώδικα  προβαίνει σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το πως οι τράπεζες για μικρά χρέη πετούν έξω από το σπίτι τους ηλικιωμένους ανθρώπους που η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε νομικά να τους αφήσει ανυπεράσπιστους και που καταλήγουν τα σπίτια αυτά.

Καταλήγουν στις… τράπεζες αφού πρώτα έχουν «ξεπλύνει» τα «κόκκινα δάνειά» τους με μακιαβελικού τύπου κόλπα, τα οποία επιτρέπει να γίνονται το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο που είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δυστυχώς, όπως φαίνεται η υπόθεση της βίαιας έξωσης της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου.

Η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα αποκαλύπτει πως οι τράπεζες ξεπλένουν τα «κόκκινα δάνεια».

«Τώρα λοιπόν ακούστε τι γίνεται και ποιοι παίρνουν τα σπίτια και τα ακίνητα. Θα σας πω, ας πούμε ότι η τράπεζα Χ πούλησε στο fund «Νούκα».

Ποιος ήρθε και πήρε το σπίτι του ανθρώπου στον πλειστηριασμό;

Και μιλάμε για μικρά σπίτια όχι για πολυτελείς κατοικίες σαν αυτές που ακούγονται στην τηλεόραση.

Έρχεται λοιπόν η εταιρεία real estate με την ονομασία «Νούκα 1», λατινικό το 1, και παίρνει το σπίτι του ανθρώπου.

Και λες συγνώμη, το fund ονομάζεται «Νούκα» που αγόρασε το δάνειο, η εταιρεία real estate ονομάζεται «Νούκα 1» που πήρε το σπίτι και λες τι γίνεται εδώ; Και αρχίζεις και ψάχνεις, ποιος είναι η «Νούκα 1» και είναι μονοπρόσωπη ΑΕ.

Δηλαδή ένα πρόσωπο, ποιος είναι το πρόσωπο αυτό;

Η ίδια η τράπεζα. Σας λέω για πέντε περιπτώσεις που πέρασαν από τα χέρια μου το τελευταίο χρονικό διάστημα»

«Άρα μιλάμε για έναν μηχανισμό ξεπλύματος των κόκκινων δανείων για να καταλήξουν τα κινητά στα χέρια τους και να τα διαχειριστούν πλέον ως real estate» διαπιστώνει ένας εκ των δημοσιογράφων της εκπομπής.

«Πρόκειται για ένα δάνειο το οποίο μεταβίβασε στο fund κοψοχρονιά η τράπεζα και το fund βγάζει από αυτό ουρανομήκη κέρδη, αφού κερδίζει το 100 τοις 100»

«Οι τράπεζες θα μαζέψουν όλα αυτά τα ακίνητα στα χέρια τους, γιατί;», ρωτά ένας δημοσιογράφος που μάλλον δεν έχει κατανοήσει πως ανέβηκαν οι τιμές στην αγορά ακινήτων.

Παίρνοντας τα σπίτια του απλού κόσμου τα οποία εν συνεχεία πωλούνται σε ξένους.

Μιλάμε για ξένους κυρίως συνταξιούχους που αναζητούν θερμότερα κλίματα για να συνεχίσουν την διαβίωσή τους.

«Ελάτε στην Ελλάδα να ξεχειμωνιάσετε», προέτρεψε τους ξένους στα μέσα Σεπτεμβρίου ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, «αλλά και να περάσετε πιο οικονομικά».

«Θα απολαύσετε εδώ τόσο πολύ ήλιο, που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσατε να το κάνετε στην πατρίδα σας…».

Συνεπώς το «σήμα» έχει δοθεί.

Στην συνέχεια, η δικηγόρος, η οποία υπόσχεται να δημοσιοποιήσει τα έγγραφά της, αποκάλυψε πως «πετάνε στο δρόμο 84χρονο και 82χρονη για 20.000 ευρώ από 7 δόσεις απλήρωτες των 1.000 ευρώ».

Διαβάστηκε 673 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.