Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 20:37

Τα πέντε πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ κατά τη διάρκεια του σεξ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αν έχει διασφαλιστεί η συναίνεση και η σύμφωνη γνώμη όσων συμμετέχουν, το σεξ είναι μια μοναδική εμπειρία την οποία ο καθένας απολαμβάνει με τον δικό του τρόπο.

Πρόκειται για μια διαδικασία απόλαυσης που μας επιτρέπει να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τον άλλο.

Ωστόσο, αρκετά συχνά ανασφάλειες, σκέψεις και, ίσως, άγνοια μάς οδηγούν στο να μην καταφέρνουμε να απολαμβάνουμε όσο θα θέλαμε αυτή τη στιγμή.

Κι αν αναρωτιέστε ποιες είναι αυτές, ανακαλύψτε τις παρακάτω, και προσπαθήστε να τις αποφύγετε (όσο γίνεται).

Δεν συζητάτε για την προστασία σας

Αρχικά, μην υποτιμάτε ποτέ τον κίνδυνο μετάδοσης σεξουαλικών νοσημάτων. Ναι, σίγουρα μερικά από αυτά δεν μεταδίδονται πάρα πολύ εύκολα, αλλά αυτό δεν τα κάνει ακίνδυνα. Αν έχετε αμφιβολίες ή κάτι σας δημιουργήσει ανασφάλεια συζητήστε το με τον παρτενέρ σας.

Δεν είναι ντροπή να ρωτήσετε αν έχει εξεταστεί πρόσφατα, ειδικά αν προχωράτε σε σεξουαλική πράξη χωρίς τη χρήση προφυλακτικού (δεν το συνιστούμε).

Οι ειδικοί, μάλιστα, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς νοσήματα, όπως η γονόρροια, γίνονται όλο και πιο ανθεκτικά απέναντι στις αντιβιώσεις και τα φάρμακα.

Είναι προτιμότερο να κάνετε μια άβολη συζήτηση, από το να χρειαστεί αργότερα να υποβληθείτε σε μια δυσάρεστη θεραπεία.

Κι αν οι ερωτήσεις σας γύρω από το θέμα προκαλέσουν δυσφορία στο ταίρι σας, τότε θα ήταν καλύτερο να ξανασκεφτείτε αν θέλετε να κάνετε σεξ μαζί του.

Ντρέπεστε για τα «θέλω» και τα «δεν θέλω σας»

Επιπλέον, προσπαθήστε να αφήσετε στην άκρη την ντροπή. Το σεξ είναι μια όμορφη διαδικασία σε μια σχέση. Δίνει χαρά και φέρνει πιο κοντά τα μέλη της.

Σας αρέσουν τα παιχνίδια, οι ταινίες ή μήπως προτιμάτε πιο kinky πράγματα στο κρεβάτι;

Μήπως δεν θέλετε να κάνετε κάτι; Πείτε το. Ό,τι κι αν είναι δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεστε. Αν δεν υπάρχει καταπίεση όλα κυλούν πιο ομαλά και σίγουρα πιο ευχάριστα.

Νιώθετε αμήχανα με τους ήχους τους σώματός σας

Κατά τον ίδιο τρόπο, οι ήχοι που μπορεί να ακούγονται στο σεξ είτε προέρχονται από την επαφή των σωμάτων είτε από την ευχαρίστηση είναι απόλυτα φυσιολογικοί.

Συμβαίνει σε όλους και δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσπαθείτε να τους καταπιέσετε. Ιδανικά, θα πρέπει να περνάτε τόσο όμορφα που αυτά θα είναι λεπτομέρειες, οι οποίες μπορεί να σας φαίνονται μέχρι και σέξι.

Αισθάνεστε άβολα με την εικόνα σας

Μια ανασφάλεια που έχουν πολλές γυναίκες και οφείλεται, σε ένα μεγάλο κομμάτι, και στη συνεχή έκθεσή μας στην «τέλεια» εικόνα των γυναικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την τηλεόραση.

Όχι, την ώρα που κάνετε σεξ ο παρτενέρ σας δεν εστιάζει στο αν έχετε κυτταρίτιδα ή χαλαρά μπράτσα. Εκείνη τη στιγμή είστε μαζί και περνάτε καλά.

Αν εσείς νιώθετε άβολα με το σώμα σας, σίγουρα δεν θα καταφέρετε να περάσετε καλά, ενώ και το άτομο που έχετε απέναντί σας θα αντιληφθεί ότι κάτι συμβαίνει – αφού δεν θα είστε και πολύ χαλαρή. Το σώμα σας κάνει τόσα για εσάς καθημερινά και εσείς θα του στερήσετε αυτή την απόλαυση;

Η αυτοπεποίθηση θεωρείται ένα πολύ ελκυστικό χαρακτηριστικό. Εστιάστε σε όσα βρίσκετε όμορφα πάνω σας και στο να περάσετε όμορφα.

Επικεντρώνεστε στην κορύφωση

Και πιέζετε και τον σύντροφό σας να τελειώσει. Όχι σκοπός του σεξ δεν είναι μόνο να ολοκληρώσετε. Είναι να περάσετε καλά, να δεθείτε με το ταίρι σας και να ανακαλύψετε όσα σας αρέσουν.

Αν έχετε στον νου σας μόνο το τελευταίο σημείο, τότε το άγχος σάς καταβάλλει και σίγουρα θα δυσκολευτείτε να κορυφώσετε. Συνήθως, οι γυναίκες νιώθουν άσχημα αν δεν φτάσουν σε οργασμό και κατηγορούν τον εαυτό τους.

Ωστόσο, στην εποχή μας υπάρχουν τα βοηθήματα που μπορούν να συμβάλλουν περισσότερο σε αυτό κι έτσι και οι δύο να περνάτε καλά. Παράλληλα, αν είναι ένα ζήτημα που σας απασχολεί πολύ μπορείτε να το συζητήσετε με τον γυναικολόγο σας και να βρείτε μία λύση μαζί.

Το να το σκέφτεστε, πάντως, στη διάρκεια του σεξ, θετικά αποτελέσματα δεν θα φέρει.

pronews.gr

Διαβάστηκε 803 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.