Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  1:30 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022 14:22

Αγρίνιο: Δυναμικό “παρών” στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας (εικόνες – video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μαζική ήταν η συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο την Τετάρτη (9.11.22) στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που είχαν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα αλλά και συνταξιούχοι εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στο κύμα ακρίβειας και έστειλαν ισχυρό μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης.

Η συγκέντρωση  πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία (Δημοκρατίας)  και στη διάρκειά της τονίστηκε η ανάγκη να δοθούν γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και να μπει τέλος στη φρενήρη κούρσα των τιμών και την ακρίβεια.

Τα τρακτέρ που κατέλαβαν μέρος της πλατείας, οι καθαρίστριες με τη στολή εργασίας αλλά και τα “στεφάνια” που κατέθεσαν επαγγελματικά σωματεία, βλέποντας  τους κλάδους τους να “σβήνουν”, έδωσαν έναν ιδιαίτερο τόνο στην απεργιακή συγκέντρωση.

Δείτε φωτογραφίες:

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπαιδευτικοί, έμποροι, αγρότες, οικοδόμοι, λογιστές, καθαρίστριες, εργαζόμενοι ΟΤΑ, γιατροί και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγρινίου, σχολικοί τροχονόμοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι και κομμωτές ενώ το “παρών” έδωσε και ο Σύλλογος Φοιτητών Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου  Γιώργος Ντουντούμης:

Ο πρόεδρός της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης, Αναψυχής & Ψυχαγωγίας Αγρινίου Κώστας Ναστούλης δήλωσε ότι οι ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις και η εκτόξευση τους ενεργειακού κόστους δημιουργεί ένα ντόμινο αρνητικών συνεπειών όχι μόνο στον κλάδο της εστίασης αλλά και σε όλο το φάσμα των επαγγελμάτων και των καταναλωτών. “Τα ημίμετρα δεν δίνουν λύσεις παρά μόνο ξύνουν πληγές που ποτέ δεν θα επουλωθούν. Δυστυχώς τα γεγονότα μας προσπερνάνε και θα πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις πριν μας παρασύρουν και οδηγήσουν στο κενό χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενους”, τόνισε χαρακτηριστικά.
“Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία μαζί με την τοπική Ομοσπονδία Επαγγελματιών & Βιοτεχνών και με άλλους συλλόγους της περιοχής μας”, σημείωσε και πρόσθεσε ότι τα “στεφάνια κηδείας” αποτελούσαν μια συμβολική κίνηση για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν και τις επιχειρήσεις που θα κλείσουν εξαιτίας της μη λήψης μέτρων.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου.

Δείτε video:

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 371 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022 14:54
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.