Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2022 18:44

«Ζω χωρίς να σε φοβάμαι»: Η πρώτη ταινία μικρού μήκους για τη ζωή με διαβήτη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκία», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Αντιπεριφερειάρχη ΑχαΐαςΧαράλαμπο Μπονάνο, προσκαλούν στην πρώτη προβολή ταινίας μικρού μήκους «Ζω χωρίς να σε φοβάμαι».

Η ταινία, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, θα προβληθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 στις 12:00 το μεσημέρι στην κινηματογραφική αίθουσα της ODEON στη VESO MA RE (Ακτή Δυμαίων 17,Πάτρα).

Είσοδος ελεύθερη.

Πρόκειται για μία ταινία μικρού μήκους σε σενάριο-σκηνοθεσία της Ελένης Βασιλοπούλου και φωτογραφία –μοντάζ του Χρήστου Κεϊμαλή. Στην ταινία συμμετέχει και ο γνωστός ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Περιγραφή: «Ο Ετεοκλής είναι ένας έφηβος με διαβήτη τύπου 1 , όπου έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά με συμπεριφορές που δυσκολεύουν τη ζωή του».

Στόχος των δημιουργών είναι να ευαισθητοποιηθεί το κοινό, είτε πάσχει από διαβήτη είτε όχι και να ενημερωθεί μέσω αυτού του πρωτότυπου εγχειρήματος, ό,τι ο διαβήτης είναι ένα τρόπος ζωής που μπορεί να μην τον επιλέγεις αλλά θα πρέπει να τον υιοθετήσεις για να ζήσεις καλύτερα με αυτόν. Άλλωστε μπορεί να συμβεί στον καθένα .

Η σεναριογράφος και σκηνοθέτις της ταινίας, Ελένη Βασιλοπούλου δήλωσε:

«Όταν έγραφα το σενάριο σκεφτόμουν, τα μηνύματα που θέλω να περάσουν κυρίως για τα παιδιά, τους έφηβους και τους νέους που θα δουν την ταινία.

Ζω χωρίς να σε φοβάμαι, δηλαδή, χωρίς να φοβάμαι το διαβήτη, το άγνωστο, μα πιο πολύ την ίδια τη ζωή. Μεγαλώνουμε τα παιδιά και αποφεύγουμε να μιλήσουμε για θέματα που δεν μας αφορούν προσωπικά, αλλά υπάρχουν στην κοινωνία μας, στο σχολικό περιβάλλον και σε ανάμεσα από τους φίλους των παιδιών μας.

Στην ταινία αυτή, αποκαλύπτω πολλές αλήθειες και αναλαμβάνω την ευθύνη να στείλω ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα. Έχουμε κι εμείς ευθύνη για το πώς μας συμπεριφέρονται. Τι επιτρέπουμε, ποια είναι τα όρια που θέτουμε και πώς βλέπουμε τον εαυτό μας;

Ευχαριστώ πολύ, το Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κο Μπονάνο Χαράλαμπο.

Ευχαριστώ επίσης όλη την Ομάδα, μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Συγκεκριμένα τον Χρήστο Κεϊμαλή για τη συμμετοχή του στη σκηνοθεσία, τη φωτογραφία και το μοντάζ, τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, την μικρή μου πρωταγωνίστρια Θέλια Κούφη, τον Θάνο Τριανταφύλλου, τη Γεωργία Ηλιοπούλου, το Νίκο Γαρόζη, την Κλειώ Χριστοπούλου, τον Χρήστο Μπουρνάκα, τον Νίκο Μιμμή και τη Χριστίνα Χαλκιοπούλου.

Επίσης, τον Γιώργο Μιμμή, Security Consultant – Εκπαιδευτή Αυτοάμυνας Raptor KRAV MAGA, όπου μας παρουσίασε το ειδικό σύστημα εκμάθησης αυτοάμυνας με δεμένα μάτια, το οποίο εφαρμόζει και σε άτομα με προβλήματα όρασης.

Σημαντική ήταν και η συμμετοχή πολλών συνεργατών ακόμη, όπως της Τέτας Κοκόση για το μακιγιάζ και τις κομμώσεις των ηθοποιών, του Χρήστου Παπαμέτη για το Animation, τον Ανδρέα Κούφη και το cafe DOSE και όλης της ομάδας του juniorsclub.gr

Άνθρωποι που στήριξαν την παραγωγή και πίστεψαν σε εμένα προσωπικά όπως η Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ», Βασιλική Γούλα και η κα Βέργη Κατερίνα, Διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΒΕΡΓΗ

Η ταινία “Ζω χωρίς να σε φοβάμαι”, είναι αφιερωμένη στη μνήμη του θείου μου, Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου όπου έζησε πολλά χρόνια με το διαβήτη και έφυγε νέος».

Ο Χρήστος Κεϊμαλής, Ιδιοκτήτη της Flywork (πατρινής εταιρείας video production), υπεύθυνος για τη φωτογραφία και το μοντάζ της ταινίας, δήλωσε:

«το “Ζω χωρίς να σε φοβάμαι”, είναι μια ταινία με δυνατά κοινωνικά μηνύματα όπως αυτό της κοινωνικής ισότητας, της αποδοχής και της αλληλεγγύης.

Η προσπάθεια όλων μας, μέσα από την οπτικοποίηση του σεναρίου της Ελένης Βασιλοπούλου, ήταν να περάσουμε αυτά τα μηνύματα στους θεατές της ταινίας, και παράλληλα να αναδείξουμε όμορφες γωνιές της πόλης μας, τις οποίες όλοι μας πολλές φορές τις προσπερνάμε αδιάφοροι, υπό το βάρος της καθημερινότητας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδίας όλους τους συντελεστές για την πραγματικά άψογη συνεργασία και να αφιερώσω από την μεριά μου την ταινία σε έναν μικρό ήρωα και την οικογένεια του, που αναμετρώνται καθημερνά με το διαβήτη, και χαρη στην αγάπη και την επιμονή τους βγαίνουν πάντα νικητές».

Διαβάστηκε 527 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.