Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  2:17 μμ
Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2022 21:31

Αγρίνιο: Ποτέ την Κυριακή λένε οι έμποροι, γυρίζοντας την πλάτη στην τροπολογία της κυβέρνησης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Γυρίζουν την «πλάτη» οι έμποροι του Αγρινίου στην τροπολογία της κυβέρνησης για προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μόλις πριν λίγα 24ωρα (την Τρίτη 01/11)  επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων αύριο Κυριακή 6 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα, από τις 11:00 το πρωί ως τις 20:00 το βράδυ, ενώ να διευκρινιστεί πως η λειτουργία είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική.

Η τροπολογία αυτή έγινε παρά την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, στο πλαίσιο των οποίων επιτρεπόταν η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Στην παρούσα φάση θεωρεί η κυβέρνηση πως πρόκειται για μια μεταβατική ρύθμιση, μέχρι την εφαρμογή του νέου πλαισίου για την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, η οποία μάλιστα θα τεθεί σε διαβούλευση.

Ωστόσο, οι έμποροι του Αγρινίου φαίνεται να έχουν αποφασίσει να δώσουν την απάντησή τους εμπράκτως κρατώντας κλειστά τα καταστήματά τους, τουλάχιστον στην συντριπτική πλειοψηφία τους!

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και έμποροι από άλλες περιφερειακές πόλεις, τόσο της Αιτωλοακαρνανίας, όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας. Οι έμποροι του Αγρινίου που μίλησαν ανώνυμα ή επώνυμα στην «Σ» υποστήριξαν πως η τροπολογία αυτή είναι «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα των μεγάλων επιχειρήσεων και των αλυσίδων, ενώ παράλληλα αποτελεί και μιας μορφής «δούρειο ίππο», όπως χαρακτηριστικά είπαν, ώστε σιγά – σιγά το ωράριο των εμπορικών να προσαρμοστεί στα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων, απέναντι στα οποία τα τοπικά εμπορικά καταστήματα δεν θα μπορούν να σταθούν ανταγωνιστικά, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν εκτός αγοράς.

Ο Βασίλης Βλάχος: τόνισε: «θεωρώ πως δεν πρέπει να ανοίξουν τα εμπορικά του Αγρινίου την Κυριακή. Η κυβέρνηση έκανε λάθος που έφερε την τροπολογία λίγες ημέρες νωρίτερα, ενώ το μεγαλύτερο λάθος ήταν ότι δεν ήρθε σε επαφή πρώτα με εμπορικούς συλλόγους της χώρας. Οι αποφάσεις αυτές κουβεντιάζονται μαζί με τους συλλόγους, διότι υποτίθεται πως λαμβάνονται για το όφελός τους. Αυτή την στιγμή, όπως εξελίχθηκε η κατάσταση, έχει καταφέρει να μπερδέψει τον κόσμο, τους επιχειρηματίες ακόμη και τους καταναλωτές, τους πελάτες μας. Δεν πρέπει να ανοίξουν τα εμπορικά, γιατί εκτός των άλλων μέσα από τις τροπολογίες αυτές, ευνοούνται μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι αλυσίδες. Τα εμπορικά μιας πόλης σαν το Αγρίνιο, αλλά και οποιαδήποτε ελληνικής πόλης σαν το Αγρίνιο, δεν έχουν όφελος από αυτές τις τροπολογίες, συνεπώς δεν πρέπει να ανοίξουμε».

Η Ουρανία Τσίντζου ανέφερε: «στο Αγρίνιο θεωρώ δεν λείπουν οι μέρες που τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοιχτά, αλλά πιστεύω πως δεν διαθέτουμε αγοραστική δύναμη. Αν κάποιους μπορεί να τους βολέψει η Κυριακή, τότε δεν μπορώ να πω κάτι, αλλά το ζήτημα είναι να ψωνίσουν και όχι για να βγουν να κάνουν την βόλτα τους. Πιστεύω ότι τα καταστήματα του Αγρινίου δεν είναι απαραίτητο να ανοίξουν την Κυριακή, δεν λείπουν οι μέρες και οι ώρες από τους καταναλωτές της πόλης. Η τροπολογία θεωρώ ότι βοηθάει μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις, τις αλυσίδες και τα εκπτωτικά χωριά. Αυτό εξάλλου έχει δείξει και ο χρόνος της τροπολογίας. Μόνο αυτοί βοηθιούνται και έχουν κέρδος και όχι τα μικρά εμπορικά».

Η Γιάννα Ασημακοπούλου δήλωσε: «τα εμπορικά καταστήματα του Αγρινίου πρέπει να παραμείνουν κλειστά, γιατί η Κυριακή έχει κατοχυρωθεί από χρόνια σαν αργία και στο βωμό του κέρδους έχουν καταπατηθεί όλες οι αξίες. Σκεφτείτε όλοι οι έμποροι και μην υποθηκεύεται το μέλλον των παιδιών μας. Παρακαλώ οι καταναλωτές να στηρίζουν τις μικρές επιχειρήσεις της πόλης. Τα καταστήματα τις Κυριακές πρέπει να είναι πάντα κλειστά».

Κων/νος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 320 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News