Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 22:46

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 101η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Οι Γασμούλοι είναι αποκύημα μεικτών γάμων, οι οποίοι έγιναν μετά το 1204 μεταξύ μελών των οικογενειών αρχόντων διαφόρων εθνοτήτων.

- Όταν λέμε, μάλλον όταν έλεγαν τότε "Ρωμιοσύνη" εννοούσαν τους πολίτες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας γενικώς και όχι μόνο τους ελληνικής καταγωγής όπως θέλουμε να το λέμε εμείς οι Γραικοί.

- Κατά τον μεσαίωνα οι Ούγγροι λέγονταν Τούρκοι.

- Ο αυτοκράτορας Μιχαήλ φεύγοντας σε μιά εκστρατεία εναντίον των Αράβων στην ανατολή είχε εμπιστευθεί την πόλη στον Πατριάρχη Φώτιο.

- Ο Πατριάρχης Φώτιος σε εγκύκλιο του προς τους Πατριάρχες της ανατολής αναφέρει: "Των Βουλγάρων το βάρβαρον γένος, το μισόχριστο ημέρωσε και έφτασε σε θεογνωσία εγκαταλείποντας τα όργια και την πλάνη της ελληνικής δεισιδαιμονίας για να ασπαθεί το χριστιανισμό". "Καί το έθνος των Ρως τώρα προσήλθε στην καθαρή και ακίβδηλο θρησκεία των χριστιανών, έχοντας αποτινάξει πιά την ειδωλολατρείαν, την ελληνικήν άθεον δόξα".

- Ο καθ' ολοκληρίαν άσωτος Σλάβος μονάρχης Βλαδίμηρος καθαγιάστηκε χάρη στην απόφασή του να δεχθεί για αυτόν και τον λαό του το χριστιανισμό.

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 654 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!