Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  12:12 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 00:17

Αγρίνιο: Λαμπιόνια με χρονοδιακόπτη – Η «σκιά» της ενεργειακής κρίσης στο χριστουγεννιάτικο στολισμό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η «σκιά» της ενεργειακής κρίσης στο χριστουγεννιάτικο στολισμό. Λαμπιόνια με χρονοδιακόπτη όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία τονίζει πως θα τοποθετηθούν σε όλα τα χριστουγεννιάτικα στολίδια χρονοδιακόπτες, ώστε να σταματά η φωταγώγησή τους μετά τα μεσάνυχτα.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση στους Δήμους για τον εορταστικό στολισμό λόγω Χριστουγέννων. Φέτος όμως το κυρίαρχο χαρακτηριστικό θα είναι η εξοικονόμηση ενέργειας λόγω της ενεργειακής κρίσης!

Οι δήμοι θα χρησιμοποιήσουν είτε νέου τύπου λαμπιόνια χαμηλότερης κατανάλωσης ή θα χρησιμοποιήσουν αυτά που ήδη διαθέτουν και θα μειώσουν τις ώρες της φωταγώγησής τους. Στόχος, όπως και να χει, είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και οι δημότες τους στο μέτρο του δυνατού να νιώσουν το εορταστικό κλίμα στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων.

Στο Δήμο Αγρινίου εδώ και μια εβδομάδα ξεκίνησε η τοποθέτηση των στολιδιών. Η αρχή έγινε από περιφερειακά τμήματα της πόλης, ενώ για να επιτευχθεί ο στόχος της εξοικονόμησης ενέργειας θα τοποθετηθούν σε όλα τα στολίδια που θα χρησιμοποιηθούν χρονοδιακόπτες, πλην των φωτοσωλήνων, οι οποίες έχουν ελάχιστη κατανάλωση και δεν προσφέρουν τη δυνατότητα τοποθέτησης χρονοδιακόπτη. Ο χρονοδιακόπτης θα βοηθήσει ουσιαστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς ο στολισμός θα κλείνει μετά τις 12 ή 01:00 τη νύχτα.

Η φωταγώγηση θα γίνει περίπου την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, όπως αναφέρει στη «Σ» ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ευθύμιος Γρίβας.

Παράλληλα όμως ξεκίνησαν να «τρέχουν» και οι υπόλοιπες διαδικασίες για την διοργάνωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Ήδη η αρμόδια Αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγεωργίου έλαβε την άδεια για τη χρήση του χώρου στάθμευσης στην περιοχή των παλιών σφαγείων, όπου εκεί «στήνεται» κάθε χρόνο το χριστουγεννιάτικο χωριό. Αυτό σημαίνει πως ξεκινά ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για να υπάρξει ο ανάδοχος, ο οποίος θα «στήσει» όλα τα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια στο Αγρίνιο, καθώς το «κομμάτι» αυτό δεν σχετίζεται με την ενεργειακή κρίση όπως σχετίζονται τα λαμπιόνια.

Αγρίνιο: Λαμπιόνια με χρονοδιακόπτη - Η «σκιά» της ενεργειακής κρίσης στο χριστουγεννιάτικο στολισμό
Ο Ευθύμιος Γρίβας

Ο κ. Γρίβας ανέφερε συγκεκριμένα: «θα χρησιμοποιήσουμε τα ίδια λαμπιόνια που έχουμε, αλλά αποφασίσαμε πως θα τοποθετήσουμε όπου έχουμε τη δυνατότητα χρονοδιακόπτες πάνω στα στολίδια, ώστε μετά τις 12.00 ή 01.00 τη νύχτα να σβήσουν. Στα περισσότερα στολίδια έχουμε την ευελιξία να τοποθετήσουμε χρονοδιακόπτες, εκτός από τους «φωτοσωλήνες», οι οποίες όμως δεν καταναλώνουν πολύ ενέργεια. Αυτό θα ισχύσει για το κέντρο του Αγρινίου, διότι περιφερειακά θα τοποθετήσουμε λιγότερα στολίδια.

Στόχος μας είναι να γίνει περιορισμός της κατανάλωσης του ρεύματος από τον χριστουγεννιάτικο στολισμό. Η φωταγώγηση των χριστουγεννιάτικων θα γίνει περίπου την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου όπου είναι και η «black Friday», ενώ η τοποθέτηση των στολιδιών έχει ξεκινήσει ήδη εδώ και μια εβδομάδα.

Η αρχή έγινε από τα περιφερειακά τμήματα της πόλης και σταδιακά θα φτάσουμε και στο κέντρο, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν και οι παρεμβάσεις μας για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο στα χωριά του Δήμου μας. Δεν θα αφήσουμε κανένα χωριό χωρίς να δώσουμε εορταστική νότα, αλλά φέτος επιδίωξή μας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Σ’ αυτή την φάση τοποθετούμε φωτοσωλήνες καθώς όπως προαναφέραμε η κατανάλωσή τους είναι πάρα πολύ μικρή.

Ωστόσο, επειδή επιθυμούμε να διατηρήσουμε ξεκάθαρα το εορταστικό κλίμα σκοπεύουμε φέτος να επεκτείνουμε τον στολισμό των οδών Μαπαιμπά και Σταΐκου με στολισμό τύπου «ουρανού». Σε γενικό πλαίσιο αυτό είναι το πλάνο μας, οι προσδοκίες μας, καθώς δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει μέχρι και τα Χριστούγεννα. Θέλουμε να δώσουμε μια νότα χαράς και αισιοδοξίας στους συμπολίτες μας και στους επισκέπτες της πόλης και γι’ αυτό θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 377 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 00:32
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.