Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2022 19:55

"... και στην πολιτεία του Αϊ-Βασίλη κρίση;" της Φωτεινής Μυλωνά - Ραΐδη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
... και στην πολιτεία του Αϊ-Βασίλη κρίση;


Φωτεινή Μυλωνά - Ραΐδη
Αθήνα
Αναγνώστης
2020
σ. 88
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5287-49-8
Παιδική και Νεανική Λογοτεχνία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 16.00€ Φ.Π.Α.: 6%

https://biblionet.gr/titleinfo/?titleid=251211&return_url

Περίληψη:

Ο Αϊ-Βασίλης, αιώνες τώρα, άλλο δεν κάνει απ' το να νοιάζεται το γέλιο και τη χαρά των παιδιών της γης με νάνους βοηθούς, που δουλεύουν ασταμάτητα όλο το χρόνο για να ναι τα πάντα έτοιμα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, διάφοροι πονηροί εργοστασιάρχες προσπαθούν να τον μιμηθούν. Για να τους ανταγωνιστεί ο Αϊ-Βασίλης προσλαμβάνει ειδικούς συνεργάτες από τη γη.

Δυο απ' αυτούς, κι οι δυο σε σημαντικά πόστα, αποδεικνύονται αδίσταχτοι κι άπληστοι. Αδειάζουν, χωρίς κανένας να τους πάρει είδηση, τη μοναδικά μεγάλη αποθήκη της πολιτείας του από δώρα. Η έκπληξη είναι στο τι θα κάνει τελικά ο Αϊ-Βασίλης. Και πώς θα ξεπεράσει τη δύσκολη αυτή στιγμή. Θα πάει στη γη; Κι αν πάει τι δώρα θα δώσει στα παιδιά;
 
Φωτεινή Μυλωνά Ραΐδη
Μεσολόγγι
Ελλάδα


Η Φωτεινή Μυλωνά Ραΐδη γεννήθηκε στο Μεσολόγγι. Κάποια στιγμή, στα νιάτα της, το εγκατέλειψε πιστεύοντας για πάντα. Πολύ γρήγορα όμως διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε άλλος τόπος ιδανικότερος απ' αυτόν για να κάνει την έξοδό της κι επέστρεψε. Διάλεξε να γίνει δασκάλα για να είναι κοντά στα παιδιά. Αυτά φρόντισαν να διατηρήσει ατόφια την αλήθεια της και αυθεντικά τα συναισθήματά της.
Τα πρώτα της βιβλία ήταν για κείνα, με τα πιο πολλά να αφορούν τα παιδιά των πρώτων τριών τάξεων του δημοτικού σχολείου: "Είμαι η Αλίκη", "Ο Μάριος κι η αλεπουδίτσα του", (μία σειρά από έξι βιβλία με διαφορετικούς το καθένα τίτλους), "Μου αρέσει να ταξιδεύω", "Το μαγικό κουμπί".
Δύο από αυτά έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς. Το ένα από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και το άλλο από τη Γυναικεία λογοτεχνική συντροφιά.
Διηγήματά της επίσης έχουν επιλεγεί για τις συλλογές: "Θα 'θελα τόσα να σου πω, μπαμπά!" και "Ιστορίες που γράφει η ζωή".
Με τα δυο της νεανικά μυθιστορήματα, "Νέα σελήνη" και "Καλημέρα, θάλασσα!". προσπάθησε να συντροφέψει τα παιδιά, που τόσο αγάπησε, στο δύσκολο δρόμο της ενηλικίωσής τους.
"Η Επιστροφή" είναι το πρώτο της μυθιστόρημα για μεγάλους.

 

Διαβάστηκε 454 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.