Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  3:52 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 12:30

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου στο Αγρίνιο: Περηφάνια, χαμόγελα και πλήθος κόσμου στο κέντρο (φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Περήφανη μαθητιώσα νεολαία, πλήθος κόσμου στο κέντρο της πόλης και καλοκαιρινός καιρός συνθέτουν στο Αγρίνιο το σκηνικό της παρέλασης 2022 της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Το Αγρίνιο τιμά με λαμπρό τρόπο την επέτειο του ιστορικού «Όχι» που σηματοδότησε την άρνηση της Ελλάδας να υποταχθεί στις ιταλικές αξιώσεις.

Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11.30 διασχίζοντας την καθιερωμένη διαδρομή στην οδό Παπαστράτου, την Πλατείας Δημοκρατίας, τον πεζόδρομο Χαρ.Τρικούπη και ολοκληρώνεται στη συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη και Μακρή με τον κόσμο να επιφυλάσσει θερμό χειροκρότημα στους παρελαύνοντες.

Οι «επίσημοι» έλαβαν τις θέσεις τους ερχόμενοι από την Πλατεία Δημάδη όπου έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων ενώ προηγήθηκε η Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό . Την Κυβέρνηση εκπροσωπεί ο ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης.

Η τοπική αστυνομία συνδράμει για τα μέτρα τάξης και κυκλοφορίας ενώ η Φιλαρμονική του δήμου Αγρινίου έδωσε όπως πάντα τον τόνο της ημέρας παιανίζοντας τα εμβατήρια.

Διαβάστηκε 309 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.