Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 18:58

Οικονόμου: Με τη νέα απογραφή οι εκλογές – Αλλάζει η κατανομή εδρών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την τελευταία απογραφή θα διεξαχθούν οι προσεχείς εκλογές, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννης Οικονόμου.

Αυτό σημαίνει ότι σε κάποιες περιφέρειες θα υπάρξουν «ανατροπές». Ειδικότερα, όπως έχει τονίσει ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Λιβάνιος «χοντρικά, αυτό που αναμένεται είναι η κατά κανόνα μετακίνηση ορισμένων εδρών από περιφερειακές εκλογικές περιφέρειες (όχι εκτιμώ πάνω από 8-10 τον αριθμό) προς εκλογικές περιφέρειες της τ. Β’ Αθηνών, την Ανατολικής Αττικής, τις δύο εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης και ενδεχομένως 1-2 άλλων περιφερειών».

Σε κάθε περίπτωση, οι κάλπες, κατά τον Γιάννη Οικονόμου αναμένεται να στηθούν στο τέλος της τετραετίας.

Σε ό,τι αφορά τις όποιες ενισχύσεις λόγω της ακρίβειας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει «κάθε δημοσιονομικό περιθώριο που δημιουργείται, αλλά δεν θα το παραβιάζουμε.

«Ας δούμε, για παράδειγμα, τι έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν η κυβέρνησή του προχώρησε σε μη κοστολογημένες υποσχέσεις… Άλλωστε, και η χώρα μας στο παρελθόν έχει πληρώσει πολύ ακριβά λαϊκισμούς και πλειοδοσίες», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ερωτηθείς εάν θα υπάρξει εκ νέου παρέμβαση στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης και εάν θα δοθεί και fuel pass 3, δεν απάντησε, σημειώνοντας πως «εάν και εφόσον υπάρξει μια τέτοια είδους παρέμβαση, θα ενημερωθείτε επίσημα και πολύ συγκεκριμένα».

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστηκε 378 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 19:00
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/