Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022 17:53

Αλέξης Τσίπρας: «Καθεστώς Μητσοτάκη – Εφικτή η νίκη με απλή αναλογική στις εκλογές»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΕ του , ο πρόεδρος του κόμματος , στέλνοντας παράλληλα το δικό του μήνυμα για τις επερχόμενες εκλογές λέγοντας πως είναι εφικτή η νίκη με την απλή αναλογική «για τη νέα μεγάλη αλλαγή για τον τόπο». Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «καθεστώς Μητσοτάκη» και σημείωσε πως «Η χώρα μας βιώνει μια πρωτοφανή και πολύπλευρη κρίση. Οικονομική, κοινωνική, υγειονομική, ηθική και είναι γι’ αυτό κρίσιμη και αποφασιστική, η παρέμβαση και η λειτουργία του κόμματός μας τους ερχόμενους μήνες».

Ανέφερε πως οι ερχόμενες εκλογές με την απλή αναλογική είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον λαό την πατρίδα, την Αριστερά, την προοδευτική παράταξη, τη ζωή και την αξιοπρέπεια των πολλών, τη δημοκρατία. Υπογράμμισε ότι η μεγάλη ευκαιρία και η νέα μεγάλη αλλαγή για τον τόπο θα είναι η κουλτούρα της συνεργασίας και η νέα μεγάλη δυνατότητα οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου πάνω σε ένα πρόγραμμα για τη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας να αποδείξουν ότι μπορούν να συνεργαστούν για να πάνε τη χώρα παραπέρα.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η μάχη με τα προβλήματα δεν θα είναι εύκολη, όπως και η μάχη με τους πολιτικούς αντίπαλους, «γιατί απέναντί μας δεν είναι ο Μητσοτάκης και η ΝΔ, απέναντι μας είναι όλα μαζί συνασπισμένα τα συμφέροντα που τον στηρίζουν με κάθε τρόπο». Είπε ότι η εκλογική αναμέτρηση θα κρίνει «αν η πατρίδα θα βυθιστεί στο βάλτο του καθεστώτος Μητσοτάκη, με τραγικές συνέπειες για την κοινωνική πλειοψηφία ή θα ανασάνει επιτέλους στο ξέφωτο της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της προόδου. Αν θα έχουμε αληθινή δημοκρατία ή ολιγαρχία. Αληθινή δημοκρατία ή οικογενειοκρατία. Αν θα μας κυβερνά ένα κράτος δικαίου ή ένα άθλιο παρακράτος. Αν θα επιστρέψει η δικαιοσύνη παντού ή θα βαθύνει η αδικία παντού».

«Αντίσταση παντού»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος και υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει και δεν μπορούμε να περιμένουμε, να ζητάμε από το κόσμο να κάνει υπομονή μέχρι να βγούμε. Πρέπει να ζητάμε δράση και όχι υπομονή». Ξεκαθάρισε ότι «δεν μας αφορούν οι θεωρίες για ώριμα φρούτα και κέρδη από την κυβερνητική φθορά, γιατί αυτή θα είναι και φθορά της κοινωνίας» και πως «δεν υπάρχουν λοιπόν περιθώρια αναμονής». Ζήτησε κινητοποίηση όλων των μελών και φίλων του κόμματος και «Αντίσταση» παντού, όταν καταστρατηγούνται δικαιώματα, απέναντι στην αισχροκέρδεια, όταν στερείται η αξιοπρέπεια από τον εργαζόμενο. Είχε χαρακτηριστικά:

  • Αντίσταση, όταν το καθεστώς αυτό επιχειρεί να περάσει τροπολογίες, για παράδειγμα, που διευκολύνουν το ξεσπίτωμα ανθρώπων από τα αρπακτικά funds, ή τις μεταθέτει στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, γιατί αυτό θα κάνουν τώρα. Αλλά είχαμε μέσα σε ένα χρόνο πάνω από 30.000 τέτοιους πλειστηριασμούς.
  • Αντίσταση, όταν στερούν την αξιοπρέπεια από τον εργαζόμενο και του τάζουν αυξήσεις πολύ κάτω από τον πληθωρισμό. Και είμαστε η 2η από το τέλος από τον πάτο μετά τη Βουλγαρία χώρα σε κατά κεφαλήν εισόδημα, πράγμα που έχει να κάνει με τους πολύ χαμηλούς μισθούς, το πολύ χαμηλό εισόδημα του μέσου Έλληνα πολίτη.
  • Αντίσταση, όταν μοιράζουν και μοιράζονται προκαταβολικά τους ευρωπαϊκούς πόρους που θα ήταν μια ελπίδα, μια ευκαιρία για την ανάκαμψη της οικονομίας από το Ταμείο Ανάκαμψης και όταν αρνούνται στη Βουλή ακόμη να υπάρχει και διακομματικός έλεγχος.
  • Αντίσταση, όταν διοχετεύουν δισεκατομμύρια από το δημόσιο ταμείο, δηλαδή από τις τσέπες του φορολογούμενου πολίτη, στους κερδοσκόπους της ενέργειας, που η αισχροκέρδειά τους έχει παραμείνει ανεξέλεγκτη, πάνω από 3 δις ευρώ τα υπερκέρδη μέσα σε έναν χρόνο και ούτε ένα ευρώ φορολόγηση.
  • Αντίσταση, όταν καταστρατηγούν δικαιώματα. Όταν επιχειρούν να εμφανιστούν ως κανονικότητα οι διακρίσεις, ο ρατσισμός, οι γυναικοκτονίες, οι βιασμοί και η κακοποίηση. Όταν πέφτουν από παράθυρο των Πανεπιστημίου μας παιδιά γιατί δεν χωρούν στην αίθουσα και δεν ιδρώνει το αυτί τους.
  • Αντίσταση στα μικρά, τα καθημερινά αλλά και στα μεγάλα. Αντίσταση παντού.

«Δεν υπάρχει face control»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η συζήτηση και οι αποφάσεις της ΚΕ για το συνδικαλιστικό κίνημα και τις αυτοδιοικητικές εκλογές «θα συμβάλουν στην ενότητα, την πάλη, και την αντίσταση αυτή, διότι δεν είναι δική μας αποκλειστικότητα η οργάνωση αυτής της αντίστασης, είναι υποχρέωση και έργο όλων των δυνάμεων της δημοκρατίας και της προόδου». «Δεν υπάρχει face control στα συνδικάτα, τους δήμους, τις συλλογικότητες, τη διαδήλωση και την απεργία. Αλλά τα μέλη, τα στελέχη και οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μαζί με την «αντίσταση» υπογράμμισε και την αναγκαιότητα για «αλληλεγγύη» σε αυτό τον δύσκολο χειμώνα», τονίζοντας ότι «δεν έχουμε το δικαίωμα ως πολίτες και ως αριστεροί, να παραμένουμε παρατηρητές». Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε σε αυτό το σημείο ότι η χειρονομία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, «που ξεκινώντας για το τελευταίο του ταξίδι άφησε τα ολυμπιακά του μετάλλιά με την επιθυμία να δημοπρατηθούν για να σωθεί έστω και ένα παιδί, δεν είναι μόνο μια πράξη γνήσιας ανθρωπιάς και ευαισθησίας. Είναι και μια παρότρυνση αλληλεγγύης προς όλες και προς όλους μας». «Κανένας μόνος του στον δύσκολο χειμώνα της κρίσης», είπε. Πρόσθεσε ότι η Αντίσταση και η Αλληλεγγύη θα φέρουν πιο κοντά την Αλλαγή.

Στέλνοντας μηνύματα προς το εσωτερικό, σημείωσε ότι από την αποτελεσματικότητα, την αποφασιστικότητα, τη δράση του κόμματος το ερχόμενο διάστημα, θα εξαρτηθούν πολλά για την κοινωνία και τη χώρα. «Είμαστε το μεγάλο αριστερό, προοδευτικό, μαζικό κόμμα, που θέλει και πρέπει να είναι παρόν σε όλες τις καμπές και τις μάχες του λαϊκού μας κινήματος», τόνισε, σημειώνοντας ότι «τα δεκάδες χιλιάδες μέλη μας δεν είναι εκλογικός μηχανισμός που κινητοποιείται μόνο όταν πλησιάζει η ώρα της κάλπης. Πολύ περισσότερο δεν είναι και δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν μηχανισμοί που δουλεύουν για κάποιους κρυφούς ή φανερούς κομματάρχες». Μίλησε για συλλογική και οργανωμένη δράση για να ανοίξει ο δρόμος προς την πρόοδο, τονίζοντας ότι απαιτείται συμμετοχή, ένα κόμμα και οργανώσεις ριζωμένες σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, σεμνότητα που μόνο η συλλογικότητα παράγει, «μεγάλη ελευθερία της γνώμης, αλλά και την πιο μεγάλη περίσκεψη για τη στιγμή, τις προθέσεις και τις προσπάθειες του αντιπάλου, τους συσχετισμούς, όταν εκδηλώνουμε δημόσια κάποια προσωπική ή συλλογική πρωτοβουλία», κόμμα ζωντανό και ανήσυχο, αλλά και πειθαρχημένο, αποτελεσματικό. «Είναι αναγκαίο λοιπόν σήμερα να πούμε ναι σε ό, τι κάνει ακόμα πιο συμπαγή, πιο αποφασισμένη, πιο σίγουρη, πιο αποτελεσματική αυτή τη δύναμη. Και να πούμε όχι σε ό,τι αποπνέει απογοήτευση, παραγοντισμό, ανεπάρκεια και μίζερο φραξιονισμό», πρόσθεσε.

reader.gr

Διαβάστηκε 349 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/