Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 19:19

Μητσοτάκης: Χαιρετίζω τα μέτρα Κομισιόν για την ενέργεια - Συμπεριέλαβε δύο ελληνικές προτάσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του μετά τη δημοσιοποίηση του έκτακτου πακέτου μέτρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ενεργειακό, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι συμπεριελήφθησαν δύο κρίσιμες ελληνικές προτάσεις. Πρόκειται για τον μηχανισμό διόρθωσης τιμών στο ενεργειακό χρηματιστήριο και τους διακόπτες κυκλωμάτων στις αγορές παραγώγων ενέργειας.

Παράλληλα, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημειώνει ότι η επικείμενη σύνοδος Κορυφής της ΕΕ είναι «μια ευκαιρία να αποκαταστήσουμε τον έλεγχο στις ενεργειακές μας αγορές, θέτοντας ένα όριο στις τιμές και μειώνοντας την ακραία αστάθεια. Αυτό μπορεί να είναι ένα αποφασιστικό βήμα στην προσπάθειά μας να μειώσουμε τις τιμές της ενέργειας για τους Ευρωπαίους πολίτες και τις επιχειρήσεις».

Η ανάρτηση Μητσοτάκη:

Χαιρετίζω το ολοκληρωμένο πακέτο που πρότεινε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής @vonderleyen και ιδιαίτερα τη συμπερίληψη δύο προτάσεων που η Ελλάδα ζητούσε εδώ και καιρό: μηχανισμό διόρθωσης τιμών στο TTF και διακόπτες κυκλώματος στις αγορές παραγώγων ενέργειας.

Το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι μια ευκαιρία να αποκαταστήσουμε τον έλεγχο στις ενεργειακές μας αγορές, θέτοντας ένα όριο στις τιμές και μειώνοντας την ακραία αστάθεια. Αυτό μπορεί να είναι ένα αποφασιστικό βήμα στην προσπάθειά μας να μειώσουμε τις τιμές της ενέργειας για τους Ευρωπαίους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

mitsotakis 18 10 2022 1

mitsotakis 18 10 2022 2

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 231 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/