Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  12:53 πμ
Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 21:53

Αιτωλοακαρνανία: Αυξημένα φέτος τα σχολικά γεύματα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για πρώτη φορά το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων θα ξεκινήσει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, θα προσφέρονται γεύματα σε 1.600 επιπλέον μαθητές σε σχέση με πέρυσι! 

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Νωρίτερα από κάθε άλλη σχολική χρονιά εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν φέτος τα σχολικά γεύματα! Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διανομή 210.000 σχολικών γευμάτων σε όλα τα σχολεία.

«Για πρώτη φορά θα ξεκινήσει τόσο νωρίς το πρόγραμμα διανομής 210.000 σχολικών γευμάτων το οποίο, με δεδομένο ότι είναι μισό εκατομμύριο οι μαθητές, καλύπτει το 40% των μαθητών και θα δοθούν σε 15% παραπάνω σχολεία φέτος», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και συμπλήρωσε: «τα προηγούμενα χρόνια ξεκίναγε η διανομή ακόμα και τον Απρίλιο. Πρώτη φορά ξεκινά τόσο νωρίς, την ώρα που πρέπει, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, και αυτό είναι μια κατάκτηση του υπουργείου. Ήδη η διαδικασία έχει ξεκινήσει».

Στον αντίποδα, η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, με ερώτησή της προς την κα. Μιχαηλίδου τόνισε πως: «υπάρχουν και φέτος καθυστερήσεις στη διανομή σχολικών γευμάτων. Μόνο το 10% των μαθητών λαμβάνει σχολικό γεύμα. Τα κονδύλια είναι καθηλωμένα στα περσινά επίπεδα την ίδια ώρα που για τις λαϊκές οικογένειες είναι σημαντικό στήριγμα. Υπάρχει ανάγκη γενίκευσης του προγράμματος σε όλες τις βαθμίδες των μαθητών» για να λάβει την απάντηση της κ. Μιχαηλίδου περί έναρξης του προγράμματος νωρίτερα από κάθε άλλη σχολική χρονιά.

Ο υπεύθυνος για τα σχολικά γεύματα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας Θεόδωρος Τσιλίκας μιλώντας στη «Σ» τόνισε:

«το Υπουργείο απέστειλε έγγραφο σε κάθε Διεύθυνση για να προτείνει σχολεία από κάθε Δήμο, που συμμετέχει στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, ζητώντας παράλληλα και το σύνολο των μαθητών που έχει το εκάστοτε σχολείο.

Πράγματι απαντήσαμε στο έγγραφο αυτό εδώ και ημέρες. Το θετικό φέτος είναι πως οι μερίδες για τους μαθητές αυξήθηκαν και στο Δήμο Αγρινίου και στο Δήμο Μεσολογγίου και στο Δήμο Ναυπακτίας. Συγκεκριμένα φέτος θα είναι 3.518 μερίδες, ενώ πέρσι ήταν 3.000 μερίδες στο Δήμο Αγρινίου. Στους Δήμους Μεσολογγίου και Ναυπακτίας φέτος θα είναι 2.752 μερίδες που έχει εγκρίνει το ΟΠΕΚΑ από τις 2.200 που ήταν πέρσι.

Ήδη αποστείλαμε την πρόταση μας για να ενταχθούν τα σχολεία, η οποία αναμένεται να εγκριθεί. Η επόμενη φάση της διαδικασίας είναι η συγκρότηση των τριμελών επιτροπών για την κάθε σχολική μονάδα, που παραλαμβάνει τα γεύματα και ασχολείται με όλες τις διαδικασίες επί του θέματος.

Στη συνέχεια δηλώνουν οι γονείς, αν επιθυμούν το παιδί τους να συμμετέχει στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων. Η εγκύκλιος προβλέπει τη συμμετοχή σχολείων στο πρόγραμμα των γευμάτων, από τα οποία θα συμμετέχει επίσης το σύνολο των παιδιών. Ωστόσο, αρκετοί γονείς δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα, οπότε σε δεύτερη φάση προτείνουμε και άλλα σχολεία για να συμπληρωθεί ο αριθμός των σχολικών γευμάτων που έχει οριστεί από τον ΟΠΕΚΑ».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 260 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News