Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 13:30

Γιώργος Φίλιππας: "Οι Ελεύθεροι Ξανά δίνουμε κίνητρα στους νέους για να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα".

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην γιορτή της ελιάς, αγροτική περιφερειακή έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, βρέθηκε ο υποψήφιος με το κίνημα του βραβευμένου καρδιολόγου κ. Φαίδωνα Βόβολη, "Ελεύθεροι Ξανά" , κ. Γιώργος Φίλιππας. Κατά τη συνάντηση μας, συζητήσαμε για την απόφαση του να πολιτευτεί στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας εκπροσωπώντας το νομό Αιτωλοακαρνανίας από όπου κατάγεται και κατοικεί μόνιμα, καθώς και τη στρατηγική του κινήματος σχετικά με τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα.

image 04

κ. Φίλιππα, ως νέος της περιοχής μας, τι ήταν αυτό που σας ώθησε να πολιτευτείτε, με ένα νέο κίνημα;

Αυτό ακριβώς που προαναφέρατε. Το νέο κίνημα. Ως νέος που μεγάλωσε και ζει στην περιφέρεια, έψαχνα κάτι νέο και φρέσκο που θα δώσει στον τόπο μου την ώθηση και τη ζωντάνια που λείπει. Πολλοί φίλοι μου με τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, αποφάσισαν και έφυγαν. Μετακόμισαν είτε σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας είτε στη χειρότερη περίπτωση στο εξωτερικό. Αυτό ακριβώς θέλω να σταματήσει. Θέλω να δοθούν κίνητρα και ουσιαστικοί λόγοι ώστε η νέα γενιά να μπορεί να ονειρεύεται, να ελπίζει, να χτίζει μόνη της το μέλλον που θέλει, δίχως εμπόδια. Γι αυτό αποφάσισα να κατέβω στις επόμενες εκλογές με το κίνημα του κ. Φαίδωνα Βόβολη "Ελεύθεροι Ξανά".

image 06

Συνομιλώντας με τους τοπικούς παραγωγούς εδώ στην έκθεση, ποιά ήταν τα συμπεράσματά σας και τι προτίθεστε ως κίνημα να κάνετε για να βοηθήσετε τον πρωτογενή τομέα;

Με μεγάλη χαρά είδα νέα παιδιά που προσπαθούν. Είδα νέους ανθρώπους, συνομηλίκους μου, να ασχολούνται με αυτό που λέμε παραδοσιακά επαγγέλματα όπως γαλακτοκομία ή παραγωγή ελιάς, και να χτίζουν επιχειρήσεις από το μηδέν και με ελάχιστη βοήθεια. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, πέρα από τη δυσκολία να στήσεις μια επιχείρηση, είναι τα μεγάλα κόστη παραγωγής και οι χαμηλές τιμές διάθεσης στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας που δεν αφήνουν περιθώρια κέρδους. Ο Επικεφαλής του κινήματος μας κ. Φαίδων Βόβολης, ανέφερε και στην κεντρική ομιλία του στο Βόλο που βρέθηκε την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη, πως το κίνημα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα. Τα προγράμματά μας όσο αφορά την αγροτική ανάπτυξη και τη στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων της χώρας, βασίζονται στις πραγματικές ανάγκες του επαγγελματία και είναι υλοποιήσιμα. Επίσης, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην νεανική επιχειρηματικότητα, ώστε οι νέοι του τόπου μας αλλά και γενικά της περιφέρειας, να μπορούν να ασχοληθούν με τα λεγόμενα παραδοσιακά επαγγέλματα. Νέοι αγρότες, με νέα μέσα. Η τεχνολογία για εμάς τους νέους αποτελεί σημαντικό εργαλείο.

Ποια η εντύπωση που αποκομίσατε από την έκθεση;

Η αγροτική περιφερειακή έκθεση είναι ένα σημαντικό γεγονός και το Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού βρέθηκε επάξια στο κέντρο της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθότι στήριξε επιτυχημένα την εκδήλωση. Παραγωγοί, έμποροι και καταναλωτές από τη Δυτική Ελλάδα και όχι μόνο, άδραξαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα υπέροχα και μοναδικά προϊόντα της περιοχής μας. Όσο αφορά στο επιχειρηματικό κομμάτι, υπάρχουν πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν, ώστε να ωθήσουμε ακόμη περισσότερο τους νέους μας να ασχοληθούν με την παραγωγή.

Σας ευχαριστούμε.

image 01

image 02

image 03

image 05

 

 

Διαβάστηκε 542 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 14:09
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/