Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  11:41 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 12:07

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΕΣΥ – Έντονες αντιδράσεις στον κλάδο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΕΣΥ σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Όπως είχε αποκαλύψει το ethnos.gr η κυβέρνηση προωθεί ειδική ρύθμιση βάση της οποίας οι γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων θα μπορούν να έχουν ιδιωτικό Ιατρείο αλλά και να κάνουν χειρουργεία σε ιδιωτικές κλινικές.

Γεγονός βέβαια που οδηγεί αυτομάτως στην άρση της μονιμότητας. Ήδη το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη ρύθμιση έχει φθάσει στα χέρια των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και προκαλεί πλήθος αντιδράσεων ενώ ετοιμάζονται και κινητοποιήσεις.

Πάντως, σε συνάντηση που έγινε μεταξύ των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ο κλάδος διατύπωσε την έντονη αντίδρασή του σε μία τέτοια αλλαγή που καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στο ΕΣΥ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σημείωσε προς την ΟΕΝΓΕ ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου δεν είναι οι τελικές, και όταν υπάρξει η τελική διαμόρφωση θα γίνει διαβούλευση με τα όργανα των γιατρών, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Μίνας Γκάγκα, που έχει και την αρμοδιότητα. Ωστόσο, το νομοσχέδιο θα μπει σε διαβούλευση το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Πάντως, τα σχέδια της κυβέρνησης είναι αργά ή γρήγορα να επιτρέψει στους γιατρούς του δημοσίου να κάνουν ιδιωτικό έργο, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους πολίτες που δεν έχουν να καταβάλουν χρήματα από την τσέπη τους για να θεραπευτούν ή να χειρουργηθούν.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η κεντρική κυβέρνηση βλέπει από την αρχή θετικά μία τέτοια ρύθμιση, ενώ αυτό που φαίνεται να εμποδίζει σήμερα μία οριστική απόφαση είναι οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές καθώς ο ιατρικός κλάδος είναι ήδη στα κάγκελα.

Ήδη η «κερκόπορτα» για παράλληλη εργασία στο δημόσιο ΕΣΥ και στον ιδιωτικό τομέα έχει ανοίξει, αφού επισήμως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει προαναγγείλει ότι άμεσα θα γίνονται προσλήψεις γιατρών με μερική απασχόληση, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε ειδικότητες όπως είναι αυτή της αναισθησιολογίας.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστηκε 165 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα