Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  8:01 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 12:04

Νοσοκομείο Αγρινίου: Με επιτυχία η παρουσίαση των νέων τεχνικών στις ολικές αρθροπλαστικές – Εικόνες από το χειρουργείο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με επιτυχία παρουσιάστηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου στο Νοσοκομείο Αγρινίου οι σύγχρονες τεχνικές στην αρθλοπλαστική γόνατος που αξιοποιούνται στη νοσηλευτική μονάδα.

Τα αποτελέσματα αντιμετώπισης του αρθριτικού γόνατος με πλοήγηση, εκτός των άλλων, και με το υπερσύγχρονο σύστημα πλοήγησης  NAV3i, είναι άκρως ικανοποιητικά.

Οι νεότερες τεχνικές παρέχουν πρωτοποριακές δυνατότητες που αξιοποιούνται από τους ορθοπαιδικούς – χειρουργούς του Νοσοκομείου με επικεφαλής τον διευθυντή της Κλινικής κ. Αθανάσιο Παπαπάνο.

Ο τρόπος και τα αποτελέσματα της αντιμετώπισης με τη χρήση των σύγχρονων χειρουργικών τεχνικών ήταν το αντικείμενο της ενδονοσοκομειακής παρουσίασης.

Όπως έχει επισημάνει ο κ. Παπαπάνος για την αρθροπλαστική γόνατος που αποτελεί επέμβαση αντιμετώπισης του αρθριτικού πόνου στην περιοχή του γόνατος, “πραγματοποιείται με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό λόγω του σταθερά επιτυχημένου αποτελέσματος, του αυξημένου προσδόκιμου επιβίωσης και των λειτουργικών απαιτήσεων των ηλικιωμένων καθώς και του αυξημένου ποσοστού των νεότερων ηλικιακά ασθενών οι οποίοι δεν αποδέχονται την αναπηρία της αρθρίτιδας.

Κατά την επέμβαση γίνεται ανακατασκευή της αρθριτικής άρθρωσης του γόνατος με αντικατάσταση των φθαρμένων αρθρικών επιφανειών που αδυνατούν να εκτελέσουν την κίνηση της άρθρωσης από προθέσεις, δηλαδή εμφυτεύματα με μεταλλικές επιφάνειες.

Τα οφέλη

Όπως σημειώνει ο διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου, η πλέον σύγχρονη τάση στην αρθροπλαστική του γόνατος αξιοποιεί την προηγμένη τεχνολογία αιχμής της εποχής μας και αφορά στην εφαρμογή των υλικών με την καθοδήγηση ηλεκτρονικού υπολογιστή (Νavigated Surgery). Η ακρίβεια στην προπαρασκευή των ιστών και στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, έχει τεράστια σημασία ώστε η αρθροπλαστική που θα πραγματοποιηθεί να προσομοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο στη φυσιολογική άρθρωση του ασθενούς και να μεγιστοποιηθεί σε βάθος χρόνου η βιωσιμότητα των εμφυτεύσιμων υλικών. Με τον τρόπο αυτό προσδίδεται στη επέμβαση εξαιρετική ακρίβεια, αποτελεσματικότητα, επαναληψιμότητα, εξαιρετική εξισορρόπηση των μαλακών μορίων και αποτελέσματα βασιζόμενα σε δεδομένα. Επιπρόσθετα ελαχιστοποιεί το μήκος της τομής και τη διατάραξη των μαλακών μορίων.

Οι τεχνικές με την καθοδήγηση ηλεκτρονικού υπολογιστή σε συνδυασμό με νέα πρωτόκολλα αναισθησίας, αναλγησίας, φυσικοθεραπείας και ταχείας ανάρρωσης (rapid recovery – fast track) έχουν ως αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου και την άμεση κινητοποίηση του ασθενούς, μειώνοντας κατά συνέπεια σημαντικά τον κίνδυνο επιπλοκών, όπως θρομβώσεις φλεβών των κάτω άκρων λόγω ακινησίας. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται σημαντικά η διάρκεια παραμονής στο νοσοκομείο και επιτυγχάνεται ταχεία επάνοδος του ασθενούς στην καθημερινότητα, έχοντας πλήρη αυτονομία και χωρίς να εξαρτάται από την υποστήριξη του οικογενειακού του περιβάλλοντος, εξηγεί ο κ. Παπαπάνος.

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 1089 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.