Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  10:22 μμ
 
wm small
Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 14:10

Αγρίνιο: Γέμισε “τοξοβόλους” το 4ο Δημοτικό Σχολείο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το ξεχωριστό άθλημα της τοξοβολίας παρουσιάστηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου από το αθλητικό σωματείο τοξοβολίας Πάνδαρος ΙΙ, στο πλαίσιο της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022.

Πρόκειται για μια ημέρα αφιερωμένη στα πολλαπλά οφέλη της άσκησης στη σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου και ιδίως των παιδιών όλων των ηλικιών.

Τα μέλη του σωματείου κατα την παρουσίαση έκαναν μια σύντομη ιστορική αναδρομή της τοξοβολίας, ανέφεραν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του τόξου, τα οφέλη του αθλήματος στον οργανισμό (βελτίωση ισορροπίας, δύναμης, αντίληψης, συντονισμός, ελαστικότητα, αντοχή, κ.ά.) καθώς και τα είδη των τόξων που υπάρχουν.

Στη συνέχεια, μετά από μια απαραίτητη προθέρμανση, οι μαθητές δοκίμασαν να ρίξουν πραγματικές βολές σε στόχο, τηρώντας όλους τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας.

Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν τεράστιος και οι άνθρωποι του αιλητικού σωματείου πήραν μεγάλη ικανοποίηση και αγάπη. Όπως τονίστηκε, πρόκειται  για ένα άθλημα που πρέπει να διαδοθεί στην πόλη του Αγρινίου αλλά και να διασωθεί.

Την πρόσκληση απηύθηναν ο δάσκαλος Φυσικής Αγωγής Χρήστος Τερζίδης και ο διευθυντής Κωνσταντίνος Λιάτσος και το σωματείο τοξοβολίας εκφράζει ευχαριστίες.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 293 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.