Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  7:17 πμ
 
wm small
Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022 14:00

Αγρίνιο – Δρόμος Αγίου Ιωάννη Ριγανά: Λίγη ακόμη υπομονή μέχρι την οδοστρωσία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η όχληση που προκαλούν τα έργα και οι συνεχής διελεύσεις βαρέων οχημάτων έχουν αναστατώσει στους κατοίκους του Αγίου Ιωάννη Ριγανά, αλλά έργο χωρίς όχληση δεν γίνεται….

Αναστάτωση και κούραση επικρατεί στους κατοίκους του Αγίου Ιωάννη του Ριγανά λόγω των έργων που εκτελούνται για την κατασκευή ποδηλατόδρομου. Το έργο μπορεί να αναβαθμίσει την περιοχή και να της δώσει άλλα χαρακτηριστικά, αλλά μέχρι να υλοποιηθεί ή τουλάχιστον να ολοκληρωθεί η οδοστρωσία (η οποία θα γίνει πολύ νωρίτερα από την συνολική ολοκλήρωση του έργου) προκαλεί τεράστια όχληση.

Από την περιοχή του ξωκλησιού του Ριγανά διέρχονται καθημερινά και συνεχώς πολλά και βαρέα οχήματα και μέχρι στιγμής η πρόσβαση των κατοίκων στα σπίτια τους γίνεται μέσω διόδων με χαλίκι, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει η καθημερινότητά τους.

Η κατάσταση αυτή τους οδήγησε να διαμαρτύρονται και να αναμένουν την αποκατάσταση της πρόσβασης όσο το δυνατόν νωρίτερα. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου η οδοστρωσία για να γίνει θα πρέπει να κάνουν υπομονή οι κάτοικοι της περιοχής ακόμη 1 με 2 μήνες!

Συγκεκριμένα ο Γ.Γ. του Δήμου Δημήτρης Τζιώλης μιλώντας στη «Σ» ανέφερε: «το έργο είναι «βαρύ» και με μεγάλη έκταση. Γίνεται προσπάθεια για να έχουν την μικρότερη δυνατή όχληση. Θα πιέσουμε τον ανάδοχο για να επιταχύνει τις διαδικασίες. Το σημείο είναι κομβικό, όλα δηλαδή τα φορτηγά περνούν από το κομμάτι αυτό για να πάμε προς πάσα κατεύθυνση. Οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά και ουδέποτε σταμάτησαν. Οι κάτοικοι πέριξ από το ξωκλήσι των Ριγανά έχουν πρόσβαση κανονικά, με χαλίκι βέβαια αλλά μπορούν να μετακινηθούν άνετα. Θα ελέγξουμε μήπως υπάρχει ζημιά στην πρόσβαση λόγω της συνεχούς χρήσης πολλών και βαρέων οχημάτων και αν υπάρχει ζημιά θα γίνει άμεσα η αποκατάστασή της. Είναι μια περιοχή που έχει όχληση, αλλά έργο χωρίς όχληση δεν γίνεται. Χρειάζεται λίγο ακόμη υπομονή μέχρι να οριστικοποιηθεί η οδοστρωσία, η οποία εκτιμάται πως σε ένα με δύο μήνες θα έχει ήδη ολοκληρωθεί στην συγκεκριμένη περιοχή. Οι εργασίες για τον ποδηλατόδρομο αναμένονται τον νέο χρόνο».

Κων/νος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 232 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.