Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022 10:45

Κατατέθηκε η προσφυγή του Αγρινίου στο ΣτΕ για το τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κατατέθηκε χθες Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακυρώσεως κατά του Προεδρικού Διατάγματος -το οποίο εκδόθηκε αρχές Ιουλίου- για τη μεταφορά του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας από το Αγρίνιο στην Πάτρα.

Ακολουθώντας τα βήματα του Δήμου Αιγιαλείας που κινήθηκε ομοίως για το τμήμα Φυσικοθεραπείας, το Αγρίνιο προσέφυγε νομικά κι αυτό με τη σειρά του στο ΣτΕ κατά του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Πανεπιστημίου Πατρών για το τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας.

Την διεκδίκηση στηρίζουν η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακρνανίας, η Αρχαιολογική Εταιρεία Θεστιέων, το παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και πλήθος πολιτών.

«Πρόκειται για ένα θέμα υψηλής σημασίας και από άποψης νομικής, και από άποψης εργασίας και θα έχουμε πιστεύω θα έχουμε ένα αίσιο τέλος, τουλάχιστον όσον αφορά την κατάθεση της ακυρώσεως», είχε σημειώσει σε δηλώσεις του στο AGRINIOTV, ο νομικός Παντελής Βαμβακάς, το γραφείο του οποίου ανέλαβε την επιστημονική αλλά και την νομική εκπροσώπηση της υπόθεσης.

{youtube}r1cuaZb7LbY{youtube}

«Όλοι δουλεύουν για ένα κοινό σκοπό για να μη μεταφερθεί το τμήμα. Η φυγή των φοιτητών από το Αγρίνιο περίπου 1.500 με 2.000 φοιτητών αντιλαμβάνεστε τι αντίκτυπο οικονομικό πολιτιστικό επιστημονικό έχει για την πόλη. Θεωρώ ότι είναι τεράστιο ζήτημα και μία απλή ματιά φαίνεται φαίνεται η κατάσταση η οποία έχει αρχίσει να δημιουργείται από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Εμείς πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλάμε ακόμα. Θεωρούμε ότι η αίτηση ακυρώσεως ασκείται στο υψηλότερο επίπεδο της βαθμίδας της δικαιοσύνης», σημείωσε ακόμη ο κ. Βαμβακάς.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 258 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.