Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 22:29

Το πρώτο TEDx στο Αγρίνιο βάζει «όρια» και τα αναλύει

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το πρώτο TEDx στο Αγρίνιο βάζει «όρια» και τα αναλύει όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία συνολικά 13 ομιλητές θα πλαισιώσουν την πρώτη διοργάνωση TEDx στο Αγρίνιο που θα διεξαχθεί στο Παπαστράτειο Μέγαρο. Τι λένε οι τρεις βασικοί διοργανωτές Τάσος Τσικριτέας, Κώστας Παπαθανασίου και Ανδρέας Σκαρτσάρης.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:   

Είναι πραγματικότητα η διεξαγωγή του 1ου TEDx στο Αγρίνιο! Αύριο Σάββατο στο Παπαστράτειο Μέγαρο, όσοι επιλέξουν να ζήσουν αυτή την καινοφανή για την περιοχή μας εμπειρία ενός TEDx, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ομιλίες με θέμα τα «όρια»!

Η θεματολογία «όρια» επιλέχτηκε διότι όπως τόνισαν οι διοργανωτές, Τάσος Τσικριτέας, Κώστας Παπαθανασίου και Ανδρέας Σκαρτσάρης: «νιώθουμε ότι  το Αγρίνιο είναι μία πόλη με πολύ στενά όρια σε κάποιους τομείς, αλλά από την άλλη έχει φοβερές δυνατότητες διεύρυνσης των ορίων σε πολύ περισσότερους».

Στόχος μέσα από το TEDx είναι να δημιουργηθεί ένα think hub στην πόλη που θα είναι ανοιχτό σε όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους.

«Πιστεύουμε ότι το Αγρίνιο μπορεί και πρέπει να καταστεί πρωτοπόρος περιοχή σε πολλά επίπεδα. Το TEDx είναι μία πρώτη, απτή, απόδειξη ότι οι ιδέες μπορούν να μετουσιωθούν σε πράξη υπό την προϋπόθεση των μέγιστων δυνατών συνεργειών. Αυτή τη στιγμή είναι προδήλως αντιληπτή η απουσία αναπτυξιακής μέριμνας από την κεντρική Πολιτεία. Η εξωστρέφεια και η ένταξη στο χάρτη παγκόσμιων δράσεων, όπως το TEDx, συνιστά μονόδρομο για την υπέρβαση των ορίων της περιοχής μας.

Με τη διοργάνωση του TEDx, το Αγρίνιο καθίσταται υποδοχέας νέων ιδεών, που αξίζει και πρέπει να διαδοθούν με στόχο το βέλτιστο ποιοτικό μετασχηματισμό της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, σε μία περίοδο που οι εξωστρεφείς δράσεις αναπτύσσουν μία αξιοσημείωτη δυναμική» τόνισαν ο κ. Τσικριτέας, ο κ. Παπαθανασίου και ο κ. Σκαρτσάρης μιλώντας στη «Σ», ενώ στην πορεία οι τρεις έγιναν 10 που είναι και η κεντρική ομάδα και στη συνέχεια η ομάδα μεγάλωσε ακόμη περισσότερο και αυτή τη στιγμή είναι με τους εθελοντές πάνω από 40 άτομα!

Το πρώτο TEDx στο Αγρίνιο βάζει «όρια» και τα αναλύει
(από αριστερά) Ο Κώστας Παπαθανασίου, η Έρη Σαμψώνα, ο Τάσος Τσικριτέας και ο Ανδρέας Σκαρτσάρης

Όλες οι διοργανώσεις TEDx αποτελούν «παράθυρα» διάδοσης και εξάπλωσης ιδεών από την τοπική κοινότητα στον κόσμο και αντίστροφα. Άρα η διάδοση ιδεών αποτελεί τον βασικό στόχο. Στόχος είναι το TEDx Agrinio να αποτελέσει πηγή γνώσης και έμπνευσης για τη ζωή, την καθημερινότητα και τις σχέσεις μας. Αξιοσημείωτο είναι ότι μέσα από τα TEDx έχουν αναδειχτεί πολλές καινοτομίες που αφορούν τον ευρύτερο χώρο της κοινωνίας, της επιστήμης και της εκπαίδευσης.

«Για τα επόμενα βήματα η αλήθεια είναι ότι έχουμε κάνει κάποιες σκέψεις και πρώτες συζητήσεις. Και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να τα ανακοινώσουμε. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε διάθεση, ενθουσιασμό, ιδέες και μία μεγάλη -πλέον- ομάδα» σημείωσε ο κ.Τσικριτέας, ο κ. Παπαθανασίου και ο κ. Σκαρτσάρης.

Το TEDx είναι ένας μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που πραγματοποιεί συνέδρια και γεγονότα (events) που έχουν ως στόχο τη διάδοση ιδεών που αξίζουν («Ideas Worth Spreading»), με τη μορφή σύντομων και ισχυρών ομιλιών. Τα αρχικά είναι Technology, Entertainment, Design, δηλαδή Τεχνολογία, Ψυχαγωγία και Σχέδιο.

Στη χώρα μας το πρώτο TEDx ήταν το TEDx Athens το οποίο πήρε την άδεια λειτουργίας του το 2009 και είναι από τα πρώτα TEDx events σε όλο τον κόσμο! Πλέον όμως υπάρχουν πολλά περισσότερα TEDx. Στην Αθήνα συγκεκριμένα μπορείς να συναντήσεις το TEDx Panteion University, το TEDx University Of Piraeus, ενώ TEDx έχουν γίνει και θα συνεχίσουν να γίνονται σε Χανιά, Ανώγεια, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Μονεμβασιά, Ρόδο και Σύρο. Σημαντικό στοιχείο είναι πως οι διοργανώσεις του TEDx πραγματοποιούνται αποκλειστικά από εθελοντές!

Οι ομιλητές στο TEDx του Αγρινίου είναι:

1. Αυγουλάς Ευάγγελος, δικηγόρος, Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια».

2.Γιαννακού Μάριος, αθλητής υπεραποστάσεων.

3.Γεωργιακάκης Χαράλαμπος, Εκπαιδευτικός, Δάσκαλος της χρονιάς.

4.Εκπρόσωπος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

5.Καλλιαρίδου Χριστίνα, μέλος ΕΕΠ Ιονίου Πανεπιστημίου, διευθύντρια χορωδίας.

6.Καλογεράκης Ιωάννης, Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός, υπεύθυνος Ανθρωποκεντρικής & Βιωματικής εκπαίδευσης στελεχών επιχειρήσεων.

7.Δρ Κανδαράκη Άννα, Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια.

8.Μαγιάτης Προκόπης, Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

9.Μάζαρης Μάριος, εκπαιδευτικός, συγγραφέας θεατρικών έργων, δημιουργός μαθητικών ταινιών μικρού μήκους.

10.Πλειώνης Εμμανουήλ, Καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Διευθυντής και Πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

11.Σμυρνάκης Νικόλαος, συγγραφέας.

12.Τσάκος Παναγιώτης, συνιδρυτής της Viva Wallet.

13.Φλωροπούλου Βασιλική, Coach, Consultant και Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 342 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.