Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  9:08 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 09:23

Δήμος Αγρινίου: «Σε πρώτο πλάνο» η αγροτική οδοποιία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σύσκεψη των Προέδρων των Τ.Κ. του Δήμου Αγρινίου με τον Αντιδήμαρχο Αυτεπιστασίας Ευθύμιο Γρίβα για την αγροτική οδοποιία και τον συντονισμό για την άμεση παρέμβαση ενόψει του χειμώνα πραγματοποιήθηκε όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση” 

Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας: 

Ενόψει της χειμερινής περιόδου που αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει, όλοι προετοιμάζονται και καταστρώνουν σχέδιο δράσης για κάθε πιθανό ενδεχόμενο απέναντι σε μια κακοκαιρία ανεξαρτήτου εμβέλειας και δύναμης.

Ένα από τα βασικά ζητήματα, νευραλγικής φύσεως, είναι οι ανοιχτοί και προσβάσιμοι αγροτικοί δρόμοι. Στο πλαίσιο αυτό την Τρίτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Αντιδημάρχου αυτεπιστασίας Θύμιου Γρίβα και των Προέδρων των Κοινοτήτων του Δήμου Αγρινίου.

Από τις 68 κοινότητες που διαθέτει ο Δήμος η συντριπτική πλειοψηφία των Προέδρων παρευρέθησαν στη σύσκεψη, η οποία ναι μεν αφορούσε την αγροτική οδοποιία, αλλά παράλληλα πραγματοποιήθηκε και ο καλύτερος επανασυντονισμός της υπηρεσίας με τους Προέδρους, με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση της εκάστοτε έκτακτης περίπτωσης, αλλά και τον καλύτερο συντονισμό, τόσο για την συνέχιση των καθαρισμών και των συντηρήσεων της αγροτικής οδοποιίας, όσο και για τη «μελέτη», ώστε τα μηχανήματα που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Αγρινίου να βρίσκονται σε καίρια σημεία σε όλο το φάσμα του Δήμου ανά πάσα ώρα και στιγμή.

«Σκοπός μας ήταν να γίνει ο καλύτερος συντονισμός για να αποδίδει περισσότερο κάθε παρέμβαση, ώστε και να μην μείνει κανένας αγροτικός δρόμος κλειστός το επόμενο χρονικό διάστημα που είναι κρίσιμο λόγω του καιρού, αλλά και να συνεχιστεί παράλληλα η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, κάτι που γίνεται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους» τόνισε ο κ. Γρίβας.

Στην παρούσα φάση ήδη τα μηχανήματα που διαθέτει ο Δήμος Αγρινίου βρίσκονται σε κάθε Δ.Ε. του δήμου και συνεχίζουν το έργο τους, ευρισκόμενα παράλληλα σε πλήρη ετοιμότητα για κάθε έκτακτο συμβάν που μπορεί να προκύψει.

Δήμος Αγρινίου: «Σε πρώτο πλάνο» η αγροτική οδοποιία
Ο Θύμιος Γρίβας

«Εδώ και μήνες μηχανήματα εργάζονται για τις καταπτώσεις σε διάφορους αγροτικούς δρόμους σε όλο το φάσμα του Δήμου Αγρινίου ή για να απομακρύνουν ότι έχει πέσει σε αγροτικούς δρόμους ή για να εργαστούν σε «επικίνδυνα» σημεία, ώστε να μην σημειωθεί κατάπτωση στο εξής. Ήδη, πολύ πριν την σύσκεψη, τα μηχανήματα του Δήμου Αγρινίου έχουν διασκορπιστεί σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, ενώ υπάρχει και ένα στο Αγρίνιο που εργάζεται και στις Δ.Ε. Στράτου και Νεάπολης» ανέφερε ο κ. Γρίβας, ο οποίος διευκρίνισε πως: «το μόνο αντικείμενο συζήτησης στην εν λόγο σύσκεψη ήταν η καλύτερη συνδρομή της υπηρεσίας της αυτεπιστασίας στα αιτήματα των προέδρων σχετικά με τη αγροτική οδοποιία και όταν έρθει η ώρα στην αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης. Θέλαμε να υπάρχει επανασυντονισμός για να υπάρχει άριστη συνεργασία για να επιτευχθεί και το καλύτερο αποτέλεσμα προς όφελος των  πολιτών».

Εξάλλου, η αγροτική οδοποιία, όπως σημείωσε ο κ. Γρίβας, είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας συνεχώς καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, διότι από τους δρόμους αυτούς γίνεται η μετακίνηση εκατοντάδων αγροτών και κτηνοτρόφων από και προς την εργασία τους, τα ζώα τους, καθημερινά.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 166 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.