Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:58 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 11:22

Αγρυπνία στο Θέρμο για τους Άγιους μουσικούς της Εκκλησίας (Παρ 30//2022 βράδυ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου το βράδυ, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θέρμου αγρυπνία για τους Αγίους Ιωάννη Παπαδόπουλο τον Κουκουζέλη, Ρωμανό τον Μελωδό και Γρηγόριο τον Δομέστικο.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Πρόκειται για τη γιορτή των μουσικών της Εκκλησίας κι οι Θέρμιοι ψάλτες θα συναχτούν απ’ όλη την Ελλάδα στα αναλογία του Αγίου Δημητρίου στο Θέρμο, στον τόπο που πρωτόμαθαν την μουσική, να ενώσουν τις λαλιές τους, να τις κάνουν τα σημάδια του Κουκουζέλους μουσική, να ψάλλουν στίχους του Αγίου Ρωμανού, να προσφέρουν όλοι μαζί τη λογική λατρεία.

Και μέσα στα εναρμόνια και διατονικά και τ’ άνανες και νενανώ που θα ψέλνουν μ’ όλη τους την τέχνη για να τιμήσουν τους Αγίους προστάτες τους, θα ‘ναι συμψάλτες τους στο χορό οι Άγιοι μουσικοί, κρατώντας και τις συνθέσεις τους στα χέρια -δώρα μουσικής αιώνια προς όσους κοπιάσουν να τα ψάλλουν- και βαστακτές όλοι οι αποθαμένοι Θέρμιοι ψάλτες, των οποίων το μνημόσυνο θα τελεστεί επίσης.

Κι όλη την σύναξη θα τη χοραρχεί ο αρχηγός του Σώματος, ο ίδιος ο Χριστός, που να μας ευλογήσει με τα δυο του χέρια, σε κάποιον τερετισμό ανάμεσα, σύνθεση του μαΐστορος, του θαυμασιωτάτου Κουκουζέλους».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 162 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 11:27
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.