Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 18:17

Την ερχόμενη Παρασκευή η εθιμική πλέον «Γιορτή Ελιάς» στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού (Παρ 30/9/2022 20:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την ερχόμενη Παρασκευή η εθιμική πλέον «Γιορτή Ελιάς» στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού

Με την επικείμενη έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου ο Δήμος, και οι άνθρωποι του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου τιμούν την αξία και την σημασία του «πράσινου χρυσού» για τον τόπο τους.

Το ευλογημένο δέντρο της ελιάς, όπου εδώ και αιώνες ευδοκιμεί και καλλιεργείται στον τόπο μας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία, την θρησκεία και την παράδοση μας. Η ελιά προσφέρει απλόχερα τους καρπούς και τα υποπροϊόντα της, εξασφαλίζει διαχρονικά εργασία και ικανοποιητικό εισόδημα σε όσους ασχολούνται με την καλλιέργεια της και συμβάλλει τα μέγιστα στην τοπική και την εθνική μας οικονομία.

Για 4η συνεχή χρονιά, καλωσορίζουμε και γιορτάζουμε έτσι τη νέα σοδιά, με εδέσματα ελιάς, χορούς, τραγούδια και χαμόγελα, στη μεγάλη «Γιορτή Ελιάς» που θα λάβει χώρα τη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20:00 στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού.

Διαβάστηκε 279 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 13:58
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.