Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  2:05 πμ
 
wm small
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 09:12

Νέο πρόγραμμα «Οι σχέσεις στην εφηβεία» απο το Κέντρο Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» - ΟΚΑΝΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»  - ΟΚΑΝΑ θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά 2022 - 2023 Πρόγραμμα Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας  που αφορά σε μαθητές  Γυμνασίου και Λυκείου.

Το Πρόγραμμα είναι διαμορφωμένο με βάση τις ανάγκες των εφήβων και έχει στόχο την ανάπτυξη των προσωπικών και κοινωνικών τους δεξιοτήτων, την αναγνώριση και  έκφραση των ικανοτήτων και των δυσκολιών τους όσον αφορά στις σχέσεις τους με τους συνομηλίκους, τη διάκριση και την αποδοχή των διαφορετικών ρόλων που έχουν.

Οι ενότητες του Προγράμματος ενδεικτικά θα περιλαμβάνουν θέματα όπως: η αξία της φιλίας, η δυσκολία των σχέσεων, ο έρωτας στην εφηβεία, η σεξουαλικότητα ως φυσιολογική κατάσταση, η πρόληψη και η αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 4 δίωρες συναντήσεις (1 συνάντηση/15 ημέρες). Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να αποφασίσει ποιο τμήμα θα συμμετέχει.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε δύο (2) σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίες θα επιλεγούν ύστερα από κλήρωση.

Υπεύθυνοι Προγράμματος:

Χαράλαμπος Λουκίδης, Ψυχολόγος MSc, Επιστημονικό Στέλεχος Κ.Π.

Αρετή Μπαζάκα, Ψυχολόγος MSc, Επιστημονικό Στέλεχος Κ.Π.

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  από   την Τετάρτη  28/9 έως και Παρασκευή 7/10

(τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641055275 και 2641028770).

 

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη

Dr Αθανασία Δημητρίου

Διαβάστηκε 174 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.