Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:58 μμ
 
wm small
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 00:45

Χριστίνα Σταρακά: Αίτημα σύγκλησης μονοθεματικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το αγροτικό ζήτημα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αίτημα άμεσης σύγκλησης μονοθεματικής συνεδρίασης του Δημοτικού  Συμβουλίου Αγρινίου με θέμα το αγροτικό ζήτημα, όπως προκύπτει από το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές προϊόντων για τους αγρότες της περιοχής, ζήτησε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά. Επεσήμανε, δε, την αναγκαιότητα για όσο το δυνατόν πιο ταχεία ανάληψη πρωτοβουλιών για την εξεύρεση λύσεων.

Αναλυτικά η τοποθέτηση της στο Δημοτικό Συμβούλιο:

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι αγρότες ζουν φέτος μια από τις χειρότερες χρονιές τους. Το αυξημένο κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές των προϊόντων, η ακρίβεια και οι συνεχείς ανατιμήσεις που συνεχίζονται ανεξέλεγκτες για μεγάλο διάστημα, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο μπορεί να εξελιχθεί σε βόμβα στα θεμέλια της τοπικής κοινωνίας.

Επιβεβαίωση των παραπάνω αποτελεί η επιστολή τοπικών φορέων  από την περιοχή του Καινούργιου. Με ψήφισμά τους στους αρμόδιους, ζητούν την παρέμβαση της Πολιτείας για ένα αξιοπρεπές εισόδημα.

Τονίζουν ότι μαζεύουν ελιά με το κόστος πάνω από τα έσοδα, κάτι που καθιστά αδύνατη την επιβίωση των αγροτών.

Εκτός από τη χαμηλή τιμή, οι αγρότες αναφέρονται και σε επιμέρους ζητήματα τα οποία πρέπει να μας προβληματίσουν καθώς υποστηρίζουν ότι η αγροτική οδοποιία βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, ενώ διαιωνίζεται η έλλειψη αρδευτικών έργων.

Θεωρούμε ότι ο αγώνας τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν την αγροτική παραγωγή και την επιβίωσή τους, αφορά το σύνολο των κατοίκων του τόπου μας.

Κανείς μας πλέον δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος  στη κατάσταση αυτή που δημιουργεί ανασφάλεια για την επιβίωση χιλιάδων συνδημοτών μας που ζουν από την γη.

Ως παράταξη ζητήσαμε  την σύγκληση μονοθεματικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να υπάρξει αναλυτική συζήτηση με την συμμετοχή των αρμοδίων φορέων, κατάθεση απόψεων από τις παρατάξεις, καθώς και άμεση λήψη αποφάσεων.

Διαβάστηκε 206 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.