Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 21:10

Αγρίνιο: Κάθε χρόνο ο κόσμος αγκαλιάζει το Τουρνουά “Μαργαρίτα Σαπλαούρα” και μαζί τα παιδιά της “ΦΛΟΓΑΣ”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο, το 4ο Τουρνουά Αγάπης “Μαργαρίτα Σαπλαούρα”, όπως ονομάστηκε φέτος, καθώς η διοργάνωση γίνεται με αγάπη και για την αγάπη προς τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.

Η διοργάνωση γίνεται στη μνήμη της Μαργαρίτας της πιο πιστής φιλάθλου του ΑΟ Αγρινίου αλλά και την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Φλόγα», για το κοινωνικό έργο που επιτελεί, και στέλνει το μήνυμα ότι  με την αγάπη και μέσα από τον αθλητισμό δίνεται η δτνατότητα για  κοινωνική δράση.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Από την πρώτη στιγμή, όλοι οι άνθρωποι του ΑΟ Αγρινίου είχαν τονίσει ότι η διοργάνωση του τουρνουά στη μνήμη της Μαργαριτας θα γίνει θεσμός. Έτσι πραγματοποιήθηκε και φέτος το 4ο τουρνουά με τη συμμετοχή του Αίολου Αγυιάς,  ΚΑΕ Λαυρίου και φυσικά του ΑΟ Αγρινίου, των υποδομών του ΑΟ και της ομάδας ΑΛΦΑ ’93.

Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Η ΦΛΟΓΑ», ο οποίος στηρίζει οικογένειες παιδιών που αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα υγείας.

Στο ΔΑΚ Αγρινίου στην δεύτερη και τελευταία ημέρα του Τουρνουά διεξήχθη το παιχνίδι ανάμεσα στον ΑΟ Αγρινίου και το Λαύριο με τελικό σκορ 55-74.

Στην διάρκεια του ημιχρόνου η ομάδα του ΑΟ θέλησε να βραβεύσει πρόσωπα που στήριξαν και βοήθησαν το τουρνουά, βραβεύτηκαν οι δύο πρώτοι επιτυχόντες στις Ανώτατες Σχολές, βραβεύτηκε επίσης η ομάδα του Λαυρίου για την συμμετοχή της. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η βράβευση της πιο πιστής φιλάθλου του ΑΟ Αγρινίου Μπαλού Ελευθερίας, καθώς και οι δύο ανθρώπων που αγάπησαν πολύ την Μαργαρίτα και ξεκίνησαν το θεσμό αυτό ο Ντίνος Τσιαμάκης και Περικλής Γερμανός.

Στις κερκίδες παραβρέθηκαν πολλά πρόσωπα που τίμησαν με την παρουσία τους το Τουρνουά όπως: ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Αγγελική Χαλιμούρδα, οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου: Χρήστος Ζαρκαβέλης, Μίμης Σκορδόπουλος, Μαρία Παπαγεωργίου, Πάνος Μαρνέζος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Καζαντζής, από τη μείζονος αντιπολίτευση «Αγρίνιο Μπορείς» ο Παναγιώτης Καψάλης,  ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης, από τη Ναύπακτο ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ελλάδας Θανάσης Παπαθανάσης, η κ. Γεωργία Μπόκα κ.ά.

Φωτογραφίες από τις βραβεύσεις

Ο Γεώργιος Γεωργαντάς βραβεύει τον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου για τη στήριξη του Δήμου στο Τουρνουά
Ο Γιώργος Σωτηρόπουλος βραβεύει την ομάδα ΚΑΕ Λαύριο για την συμμετοχή της στο Τουρνουά

Οι βραβεύσεις των δυο πρώτων επιτυχόντων στις Ανώτατες Σχολές:

Ο Παναγιώτης Κόκκαλης εκπρόσωπος του ΑΟ Αγρινίου βράβευσε τον Φασούλα Θεόδωρο για την επιτυχία του στις Πανελλαδικές στην Ιατρική Αθηνών
Η μητέρα της Μαργαρίτας Έλενα Σαπλαούρα βραβεύει τον Γεώργιο Καρτέρη για την επιτυχία του στις Πανελλαδικές στην Ιατρική Αθηνών

Συγκινητική στιγμή όταν η αδερφή της Μαργαρίτας Σαπλούρα βράβευσε την Μπαλού Ελευθερία ως την πιο πιστή φίλη της ομάδας του ΑΟ Αγρινίου τόσο στα εντός όσο και στα εκτός παιχνίδια. Ο αδερφός της Ρένος Μπαλός ήταν την περσυνή χρονιά παίκτης της ομάδας του Αγρινίου.

Η οικογένεια της Μαργαρίτας φανερά συγκινημένη βράβευσε τους δυο ανθρώπους που εκτός από την μεγάλη τους αγάπη για την Μαργαρίτα, ήταν εκείνοι που έκαναν πράξη την ιδέα του Τουρνουά “Μαργαρίτα Σαπλαούρα” πτο οποίο πλέον έγινε θεσμός τους:  Ντίνο Τσιαμάκη και Περικλή Γερμανό.

Ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς από τον ΑΟ Αγρινίου σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο 4ο Τουρουά Αγάπης “Μαργαρίτα Σαπλαούρα”, τονίζοντας ότι ο κόσμος κάθε χρόνο αγκαλιάζει όλη τη διοργάνωση και την προσπάθεια που γίνεται, καθώς επίσης κάλεσε τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό της ομάδας και φέτος ακόμη περισσότερο από το  ξεκίνημα των αγώνων του ΑΟ. Η ομάδα παίζει πρώτο αγώνα στις 8 Οκτώβρη στο ΔΑΚ Αγρινίου αντιμετωπίζοντας την Καβάλα.

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 302 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 21:48
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.