Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  3:29 πμ
 
wm small
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 20:49

Ξεκινά εβδομάδα οριστικών αποφάσεων για τη σύσταση ή μη τρίτης Μητρόπολης στην Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εβδομάδα οριστικών αποφάσεων για την σύσταση τρίτης Ιεράς Μητρόπολης στην Αιτωλοακαρνανία θα είναι η τελευταία του Σεπτεμβρίου.

Κι αυτό διότι αναμένεται η επίσημη απάντηση του Πρωθυπουργού σε έγγραφο σχετικό αίτημα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου που του τέθηκε πριν λίγες ημέρες.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι σε εξέλιξη προσπάθεια εκκλησιαστικών και όχι μόνο κύκλων για αποδόμηση των επιχειρημάτων που έχουν κατατεθεί στο πρωθυπουργικού γραφείου κατά αυτού του ενδεχομένου της διχοτόμησης.

Σημαντικότερο όλων των επιχειρημάτων για την αποδόμηση είναι το γεγονός ότι η σύσταση τρίτης Ιεράς Μητρόπολης δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέχρι τα μέσα της εβδομάδας που ξεκινά, μιας και την επόμενη είναι προγραμματισμένη σύγκλιση της Ιεραρχίας για την εκλογή νέων μητροπολιτών.

Πηγή: messolonghinews.gr

Διαβάστηκε 258 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα