Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  4:46 πμ
 
wm small
Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 18:43

Aγρίνιο: Η αποκάλυψη της «Σ» αποτρέπει το «ξήλωμα» – Μένει ο ΕΟΠΥΥ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η αποκάλυψη της «Σ» το περασμένο Σάββατο για το σχέδιο μεταφοράς του ΕΟΠΥΥ από το Αγρίνιο στο Μεσολόγγι κινητοποίησε όλους τους Συλλόγους των χρόνια πασχόντων στην περιοχή και τις Ομοσπονδίες τους σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Συνάντηση Καραγκούνη με Πλεύρη

Κ. Καραγκούνης: Το γραφείο του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους χρόνια πάσχοντες

Με ανακοινώσεις, επιστολές διαμαρτυρίας και δημόσιες εκκλήσεις κατέστη σαφές ότι η μεταφορά του ΕΟΠΥΥ από το Αγρίνιο στο Μεσολόγγι και ιδίως του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ θα δημιουργήσει πολλά περισσότερα προβλήματα από όσα ενδεχομένως θα έλυνε στο μυαλό των εμπνευστών του εν λόγω σχεδίου. Και λέμε ενδεχομένως γιατί ποτές επισήμως δεν δόθηκε κάποια εξήγηση γιατί θα πρέπει ο ΕΟΠΥΥ να «ξηλωθεί» από το Αγρίνιο και να μεταφερθεί στο Μεσολόγγι. Γιατί θα πρέπει οι καρκινοπαθείς, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι αιμοκαθαρόμενοι και οι νεφροπαθείς από την περιοχή του Αγρινίου, του Θέρμου, της Βόνιτσας ή της Αμφιλοχίας να υποστούν μια πρόσθετη ταλαιπωρία και να μετακινηθούν στο Μεσολόγγι για να εξυπηρετηθούν από τον ΕΟΠΥΥ….

Η αποκάλυψη της «Σ» και η κινητοποίηση των άμεσα θιγόμενων φαίνεται πως αποδίδει καρπούς και το ζήτημα αυτό θα έχει αίσιο τέλος, αν κρίνει κανείς από τις διαβεβαιώσεις που δίνονται από το Υπουργείο Υγείας προς τους κυβερνητικούς βουλευτές και δη τον Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος προχθές Πέμπτη πραγματοποίηση συνάντηση για θέμα με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Ο κ. Καραγκούνης εξήγησε στον Υπουργό Υγείας την αναγκαιότητα της ύπαρξης του Φαρμακείου για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους, αλλά και των διοικητικών υπηρεσιών του Αποκεντρωμένου Γραφείου του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο. Επεσήμανε, δε, την αναστάτωση και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής που θα προκληθεί στην μεγάλη πλειοψηφία εξαιρετικά ευπαθών συμπολιτών μας από μια απόφαση κλεισίματος των συγκεκριμένων υπηρεσιών.

Πλεύρης: Θα αξιολογηθούν όλα με κατανόηση για να μείνει ο ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης διαβεβαίωσε τον κ. Καραγκούνη ότι θα αξιολογηθούν από την αρχή και με κατανόηση όλα τα δεδομένα που αφορούν στο πλήθος των συμπολιτών μας που εξυπηρετούνται από τον ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο, στον αριθμό των συνταγών που γράφονται, στα αιτήματα που υποβάλλονται αλλά και στις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες ενός πολύ μεγάλου νομού όπως η Αιτωλοακαρνανία, σε σχέση με το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την λειτουργία του θεσμού.

Μετά από την συνάντηση, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Καραγκούνης με δήλωσή του ανέφερε: «Θέλω να καθησυχάσω όλους τους πάσχοντες από σοβαρά νοσήματα συμπολίτες μου, οι οποίοι εξυπηρετούνται από το σημερινό γραφείο του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο ότι δεν θα διαταραχθεί σε καμία περίπτωση η ποιότητα ζωής τους και δεν θα υποβαθμιστούν οι παρεχόμενες από το Κράτος υπηρεσίες για την όσο το δυνατόν πιο ομαλή καθημερινότητά τους. Να είναι βέβαιοι ότι η κυβέρνηση άκουσε την αγωνία τους και θα διασφαλίσει ότι δεν θα υποστούν καμία ταλαιπωρία καθώς το γραφείο του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο θα συνεχίσει να τους εξυπηρετεί. Άλλωστε, δίνουν μεγάλο αγώνα ως καρκινοπαθείς, αιμοκαθαρόμενοι, νεφροπαθείς, ρευματοπαθείς, έχοντες σκλήρυνση κατά πλάκας ή ΑμεΑ, που όλοι εμείς οι υπόλοιποι τους χρωστάμε την, όσο το δυνατόν, καλύτερη φροντίδα Υγείας».

Παπαδάκης Δημήτρης – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 393 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 23:52
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.