Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 10:57

Ο Ιερώνυμος ζητά από Μητσοτάκη τη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται σχετικά με το θέμα της διχοτόμησης της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας σε αυτή τη συγκυρία, λίγες ημέρες πριν την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα εκλέξει και τους νέους Μητροπολίτες.

Σύμφωνα με  πληροφορίες του romfea.gr , ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος απέστειλε σήμερα, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022, επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μακαριώτατος ζητά από τον Πρωθυπουργό την διχοτόμηση της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Σημειωτέον πως στις διεργασίες επι του ζητήματος φέρεται να αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και  Τοποτηρητής της χηρεύουσας Μητροπόλεως Ιερόθεος μιλώντας στην καθιερωμένη σύναξη κληρικών της περιοχής του Αγρινίου.

Ο Ιερόθεος έκανε γνωστή, μεταξύ των άλλων, και την παρέμβαση Ιερώνυμου σε Μητσοτάκη. Είναι προφανές λοιπόν πως το ζήτημα παραμένει ανοιχτό εως τη σύγκληση της Ιεραρχίας και η επιστολή Ιερώνυμου συνιστά σοβαρή και κρίσιμη εξέλιξη.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 360 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 11:06
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.