Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  10:04 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 00:47

Αγρίνιο: Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου για την ακρίβεια – «Δεν μας αξίζει ζωή με δελτίο» (εικόνες – video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε προγραμματιστεί για απόψε στο Αγρίνιο, στην κεντρική πλατεία, από το Εργατικό Κέντρο. Οι εξαγγελίες  για vouchers και pass την ώρα που «όλοι αναρωτιούνται πώς θα βγει ο χειμώνας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα μέλη και τα στελέχη του ΕΚΑ (Εργατικού Κέντρου Αγρινίου), με το κύμα ακρίβειας να γιγαντώνεται, δεν καλύπτουν το Εργατικό Κέντρο, το οποίο μέσα από την αποψινή κινητοποίηση απηύθυνε  κάλεσμα για αγώνα σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους, που τα προηγούμενα χρόνια έδωσαν στην πόλη μας μάχες για δεδουλευμένα, για συλλογικές συμβάσεις, για την ανάκληση απολύσεων, αλλά και για πολλά οξυμένα λαϊκά προβλήματα.

Το βασικό «μήνυμα» της κινητοποίησης ήταν: «προχωράμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στην πολιτική που μας καταδικάζει στην φτώχεια. Κλιμακώνουμε την πάλη μας για να δυναμώσει ο αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από το ύψος του πληθωρισμού».

Το Εργατικό Κέντρο μεταξύ άλλων που αναφέρει γενικότερα και ανέφερε κατά την διοργάνωση της κινητοποίησης ήταν πως: «η κατάσταση διαμορφώνεται εκρηκτική για την εργατική και λαϊκή οικογένεια. Όλοι αναρωτιούνται πως θα βγει ο χειμώνας. Η ακρίβεια θεριεύει και το νέο κύμα ανατιμήσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, οι τεράστιες αυξήσεις στο φυσικό αέριο, στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα εξανεμίσουν το πενιχρό λαϊκό εισόδημα».

Στην αποψινή συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας ομιλητής ήταν Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Γιώργος Ντουντούμης 

«Χιλιάδες λαϊκές οικογένειες στην πόλη μας δεν έχουν πια τη δυνατότητα να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς, ενώ άλλοι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με συνεχείς
διακανονισμούς. Οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν καθηλωμένοι εδώ και χρόνια και ταυτόχρονα η ανασφάλιστη και μαύρη εργασία να γιγαντώνονται. Οι ελαστικές μορφές
απασχόλησης πολλαπλασιάστηκαν. Η ανεργία στην περιοχή τσακίζει κόκκαλα» τόνισαν συμπληρώνοντας πως: «την ίδια στιγμή τα σχολεία των παιδιών μας ανοίγουν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από την πανδημία, με τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές και υποδομές.

Τα παιδιά μας, οι φοιτητές δίνουν τη δική τους μάχη για ένα φτηνό σπίτι για να συνεχίσουν τις σπουδές τους, αφού τα ενοίκια έχουν εκτοξευτεί και οι φοιτητικές εστίες λιγοστές. Τα κρούσματα της πανδημίας συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται ως αποτέλεσμα της ανυπαρξίας μέτρων για να μην χαλάσει το «θαύμα» του τουρισμού και να μην πειραχτούν τα κέρδη εφοπλιστών, ξενοδόχων και επιχειρηματικών ομίλων. Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας στενάζουν από ελλείψεις. Και όλα αυτά την ώρα που τα σύννεφα του πολέμου μαζεύονται γύρω από την περιοχή μας, που η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο Νατοϊκό στρατόπεδο με ανυπολόγιστες συνέπειες για το λαός μας. Οι εξαγγελίες κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, όλα αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ είναι σταγόνα στον ωκεανό αλλά και πρόκληση»!

Όπως τόνισε μεταξύ πολλών άλλων ο κ. Ντουντούμης: “δεν μας αξίζει η ζωή με το «δελτίο», η ζωή με τα διάφορα «pass» που τελικά πουθενά δεν πας”, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: «ελπίδα βρίσκεται στα δικά μας χέρια. Όσο ενισχύονται οι παράγοντες αναπαραγωγής της ενεργειακής ακρίβειας και φτώχειας, δηλαδή η στρατηγική της “πράσινης μετάβασης” και η ενέργεια – εμπόρευμα, οι όποιες επιδοτήσεις θα είναι χωρίς αντίκρισμα για τα λαϊκά νοικοκυριά και θα καταλήγουν τελικά στις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό που απαιτείται άμεσα για την ουσιαστική ανακούφιση του λαού, είναι η αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών ενέργειας, κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και ενέργεια. Οτιδήποτε άλλο, που προτείνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, είναι ανακύκλωση του προβλήματος”.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Γιώργος Ντουντούμης

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 248 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.