Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022 11:00

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό υποδέχθηκε την προβολή της ταινίας «EVIL PRESENCΕ 2” των Αδελφών Γιώργου και Ανδρέα Μπαϊρακτάρη το σινεφίλ κοινό του Αγρινίου (φώτο, βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η πρώτη προβολή της ταινίας EVIL PRESENCE 2, την οποία δημιούργησαν οι Αγρινιώτες, Ανδρέας και ο Γιώργος Μπαϊρακτάρης και υλοποιήθηκε με συμμετοχή Αγρινιωτών ηθοποιών, πραγματοποιήθηκε στον Κιν/φο ΕΛΛΗΝΙΣ την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022. Η αίθουσα του Κιν/φου γέμισε ασφυκτικά από νωρίς και το ενδιαφέρον καθώς και ο ενθουσιασμός του κόσμου ήταν έκδηλος. Εκεί βρέθηκε και το AitoloakarnaniaBest.gr αποσπώντας κάποιες δηλώσεις από τους δημιουργούς αλλά και συμμετέχοντες ηθοποιούς της ταινίας.

Ο Γιώργος Μπαϊρακτάρης που σκηνοθέτησε αλλά και πρωταγωνίστησε στην ταινία δήλωσε στην Χρύσα Σπαή: Κατ’ αρχήν είμαστε πολύ υπερήφανοι που είμαστε σήμερα εδώ. Η αγάπη του κόσμου είναι καταπληκτική. Ξεκίνησε ένα πράγμα από πλάκα, βέβαια από το μεράκι που είχαμε και την αγάπη που δείξαμε σε αυτό το πράγμα, σήμερα νοιώθω ότι ανταμειβόμαστε. Είναι μια καταπληκτική βραδιά και ελπίζουμε να λήξει όσο το δυνατό πιο όμορφα γίνεται. Πολύ θετικό στην ταινία είναι ότι όλοι οι συμμετέχοντες είναι Αγρινιώτες και μέσω της ταινίας αναδεικνύουμε και τα μέρη του Αγρινίου που είναι πανέμορφα και απίστευτα. Στόχος η ταινία να ταξιδέψει και εκτός Αγρινίου. Βέβαια πρέπει να την αγαπήσει πρώτα το Αγρίνιο και μετά όλη η Ελλάδα να καταλάβει ποιο είναι το Αγρίνιο και τι μπορεί να προσφέρει στον πολιτισμό.

ελληνις 15 9 2022 04
απο αριστερα: Μαρία Παπαγεωργίου, Ανδρέας Μπαϊρακτάρης, Γιώργος Παπαναστασίου, Κυριάκος Δελής, Γιώργος Μπαϊρακτάρης

 

Ο Ανδρέας Μπαϊρακτάρης που έκανε την επεξεργασία το μοντάζ και έχει και τον κεντρικό ρόλο της ταινίας δήλωσε στην Χρύσα Σπαή: Νοιώθω τεράστια ανακούφιση, όχι μόνο επειδή βρισκόμαστε εδώ λίγο πριν ξεκινήσει η ταινία, αλλά και επειδή πέρασε και το μεγάλο κομμάτι της επεξεργασίας-μοντάζ που ήταν όλο επάνω μου. Έτσι νοιώθω διπλή ανακούφιση που ολοκληρώθηκε, τέλειωσε αυτό το κομμάτι και μπορούμε να απολαύσουμε την ταινία με τους φίλους μας και με τον κόσμο που έχει έρθει να μας στηρίξει και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. Η προσπάθεια έγκειται στο να αναδειχθούν και τα πανέμορφα μέρη της περιοχής μας μέσω φυσικά της ταινίας.

ελληνις 15 9 2022 02
Οι Αφοί Μπαϊρακτάρη με την Χριστίνα Μπαλάσκα

 

Ο Λευτέρης Μπαρλίκας που πρωταγωνίστησε στην ταινία δήλωσε στην Χρύσα Σπαή: Νοιώθω πάρα πολύ όμορφα και περήφανος γιατί εντελώς ξαφνικά και εντελώς από το πουθενά δημιουργήσαμε κάτι πάρα πολύ ωραίο και σύμμαχός μας σε όλο αυτό ήταν η αγάπη μας προς τον κινηματογράφο. Χωρίς μπάτζετ, χωρίς μακιγιέρ, χωρίς ειδικά εφέ, καταφέραμε να φθάσουμε σε ένα πολύ καλό επίπεδο που θα ανταμείψει τον κόσμο και ελπίζουμε να το αγκαλιάσει και αυτός. Αξιοσημείωτο είναι ότι όλα τα γυρίσματα έγιναν σε όλο τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας ό οποίος έχει πολλά ωραία μέρη που αξίζουν και να τα επισκεφθείς και να γυρίσεις κάτι ανάλογο, δηλαδή μπορούν να αξιοποιηθούν σαν σκηνικά για οποιαδήποτε κινηματογραφική παραγωγή. Επίσης πρέπει κάποια στιγμή να αναδειχθεί το Αγρίνιο, καθότι η εμπειρία που έχω από όλο αυτό, από τα γυρίσματα και τον κόσμο που συναναστράφηκα είδα ότι υπάρχει και θέληση και τα άτομα στο τοπικό θέατρο και τον κινηματογράφο, ώστε να ξανακάνουμε και άλλες δουλειές και να ξαναβρεθούμε πάλι σε αυτή την θέση πολλές φορές. Γιατί όχι;

ελληνις 15 9 2022 09
απο αριστερά. Γιώργος Μπαϊρακτάρης, Λευτέρης Μπαρλίκας, Χρύσα Σπαή, Κυριάκος Δελής, Νάντια Μπούτα, Ανδρέας Μπαϊρακτάρης

 

Ο Κυριάκος Δελής που έπαιξε και αυτός στην ταινία δήλωσε στην Χρύσα Σπαή: Όταν ήμουν 16 χρονών και σπούδαζα κομμωτής στην Αθήνα ο πατέρας μου ήρθε και με πήρε με το ζόρι και με έφερε στο Αγρίνιο, γιατί φοβόταν μην γίνω γκέι. Όταν έφυγα μετά από ένα χρόνο και είπα να δώσω εξετάσεις στην δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου της Αθήνας στο οποίο πέρασα αριστούχος, ξαναήρθε ο πατέρας μου στην Αθήνα και με ξανάφερε στο Αγρίνιο, κόβοντάς μου την πορεία. Τελικά σπούδασα φιλοσοφική έκανα μεταπτυχιακό στην Πάντειο, ψυχολογία και μετά πήγα αρχαιολογικό ιστορικό. Τελικά όμως έγινα ταρίφας ή βανάκιας και ασχολούμαι με τον τουρισμό. Σε αυτό τον Νομό τον οποίο κάποιοι κύριοι και κάποια συστήματα το θέλανε Νομό πάγου, στην πιο ιστορική πόλη του πλανήτη που είναι το Αγρίνιο και δεν το ξέρει κανείς ίσως, μια πόλη που είναι χτισμένη ανάμεσα σε τέσσερις λίμνες και ένα μεγάλο ποτάμι, με πολλούς παραποτάμους που από αυτούς μπαίνανε καράβια και στην Λυσιμαχία και στην Τριχωνίδα αλλά έβγαιναν και στην θάλασσα, κατορθώσαμε μια παρέα φίλων να κάνουμε μια ταινία, η οποία αν την έκανε εταιρεία παραγωγής, η ταινία θα ήτανε υπερπαραγωγή και θα ήθελε πάνω από 500 000 € το λιγότερο κατά την αποψή μου. Η ταινία είναι υπέροχη, η ταινία έχει αληθινές υποστάσεις, έχει όμως και μυθοπλασία, όπως όλες οι ταινίες και όλα τα βιβλία μεγάλων συγγραφέων μέχρι σήμερα. Κάτι που είναι αναγκαίο για να διεκπεραιωθεί το έργο όπως πρέπει στον θεατή. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την ταινία που έλαβα μέρος και με την συνεργασία των παιδιών που είμαστε μαζί και στο Αγρίνιο και στην Αθήνα. Θα κάνουμε και την τρίτη ταινία για την όποια έχουμε βγάλει ένα πολύ ωραίο θεατρικό μοτίβο. Είναι μια ταινία που αναδεικνύει και μέρη. Η ταινία που θα δούμε σήμερα και αυτή γυρίστηκε εδώ, έχει αναδείξει μέρη που δεν ήθελαν άλλοι να αναδειχθούν ποτέ. Αναφέρω μόνο για όσους δεν το γνωρίζουν ότι ο Νομός μας έχει 625 Αρχαιολογικά μνημεία και 498 πύλες προς το άστρο του Κυνός. Λεπτομέρειες για τα θέματα αυτά θα θίξουμε σε μια άλλη συνέντευξη.

ελληνις 15 9 2022 13

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ο Τζων Χάιπερ, ελληνογερμανός επιτυχημένος πράκτορας, αναλαμβάνει μαζί με τον συνεργάτη του να συνοδεύσουν τον καταξιωμένο καθηγητή ψυχιατρικής Δ. Μαρσαρίδη να παραχωρήσει συνέντευξη σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή. Τα όσα ακούει ο Τζων στη συνέντευξη από το στόμα του γιατρού και τα γεγονότα που ακολουθούν καθώς τον επιστρέφουν σπίτι, είναι σοκαριστικά. Αντιλαμβάνονται σύντομα ότι βρίσκονται ανάμεσα σε μια τεράστια σύγκρουση μεταξύ Καλού και Κακού, με μόνο στόχο πλέον να σώσουν τις ζωές και τις ψυχές τους. Μόνος σύμμαχος και οδηγός τους ένας μυστηριώδης άντρας, ο οποίος γνωρίζει πολλά περισσότερα για την κατάσταση...

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μπαϊρακτάρης

Επεξεργασία Βίντεο-Μοντάζ: Αντρέας Μπαϊρακτάρης

Πρωταγωνιστούν: Αντρέας Μπαϊρακτάρης, Λευτέρης Μπαρλίκας, Γιώργος Μπαϊρακτάρης, Γιάννης Ράπτης, Χρήστος Βασιλογιάννης, Κυριάκος Δελής, Ιφιγένεια Νταβαρίνου, Κατερίνα Καζαντζή, Νίκος Σώζος, Ηλίας Στεφανίδης, Γιώργος Τσίρκας, Χριστίνα Ιωσηφίδου κ.α.

Δείτε εδώ σχετικό άρθρο με παλιότερη συνέντευξη των Aφων Μπαϊρακτάρη στο AitoloakarnaniaBEST.gr

ελληνις 15 9 2022 15

ελληνις 15 9 2022 16

ελληνις 15 9 2022 18

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του site AitoloakarnaniaBEST.gr

Διαβάστηκε 1240 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022 11:01
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033