Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 21:51

Ο Κώστας και το κοπάδι του | Η ζωή ενός κτηνοτρόφου (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το επάγγελμα της παραδοσιακής κτηνοτροφίας, τείνει να εξαφανιστεί, όπως μας περιγράφουν οι λιγοστοί εναπομείναντες τσοπάνηδες στα ορεινά χωριά μας.
Στα ύψη το κόστος ζωοτροφών, οι αυξημένες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος, εφόδια, φάρμακα, κ.λπ.. νιώθουν σα να είναι ξεχασμένοι από την ελληνική πολιτεία.

Στο βελανιδόδασος του Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, συναντήσαμε τον Κώστα-παραδοσιακό κτηνοτρόφο, από γενιά σε γενιά, ο οποίος μας μιλά για το επάγγελμά του, μας διηγείται ιστορίες από τη ζωή του και μας μεταφέρει τους προβληματισμούς του για την ερημοποίηση της υπαίθρου και την ανάγκη υποστήριξης της ορεινής κτηνοτροφίας, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την διατροφική μας επάρκεια.

Μουσική:
Καραγκούνα: Μπριάνας Κων/νος
Τα πήρανε τα πρόβατα: Λ. Στασινός - Γ. Τουφεκούλας
Φλογέρα: Δ. Ξαξίρης

 

 

Διαβάστηκε 912 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Εχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές δημιουργίες βίντεο απο την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συνηθίζει να μας εκπλήσσει με τις δουλειές του. Μας έχει παραχωρήσει πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο για δημοσίευση και γνωστοποίηση των αναγνωστών για περιοχές απαράμμιλης ομορφιάς στο νομό μας.

facebook.com/andreas.koutsothanasis