Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:06 πμ
 
wm small
Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 10:34

Επιμένει η ΔΙΣ για τη διχοτόμηση της Μητρόπολης - Τι αναφέρει επιστολή σε τέσσερις δημάρχους της Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την επιθυμία της να προχωρήσει η αναδιάταξη του εκκλησιαστικού χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας φέρεται να επαναδιατυπώνει η Ιερά Σύνοδος σε επιστολή προς τέσσερις δημάρχους του Νομού, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr.

Στην πρόσφατη (24η Αυγούστου) συνεδρίαση της ΔΙΣ συζητήθηκε και η (από 20ης Ιουνίου) επιστολή των δημάρχων Αγρινίου, Ναυπακτίας, Θέρμου και Αμφιλοχίας προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την οποία τάσσονται επι των προτάσεων της εκκλησίας για διχοτόμηση της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και αλλαγή ορίων της Μητρόπολης που εδρεύει στη Ναύπακτο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr, στη συνεδρίαση της ΔΙΣ αναγνώστηκε επιστολή που στη συνέχεια εστάλη στους δημάρχους και την οποία υπογράφει ο Α΄ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοχάρης.

Στην επιστολή εκφράζονται ευχαριστίες στους δημάρχους και επαναδιατυπώνεται η θέση της εκκλησίας επεξηγώντας τους λόγους που συνηγορούν στις αλλαγές ορίων των Μητροπόλεων του Νομού και στην ίδρυση νέας με έδρα το Αγρίνιο.

Στην επιστολή της ΔΙΣ επισημαίνεται πως πρόκειται για ζήτημα εκκλησιαστικής φύσεως αλλά φέρεται να διατυπώνεται και η αιχμή πως το αίτημα προσέκρουσε σε πολιτικούς παράγοντες.

Επί της ουσίας, και το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για έντονες διεργασίες που σκοπεύουν στην υιοθέτηση του αιτήματος για ίδρυση Μητρόπολης στο Αγρίνιο παραγνωρίζοντας τις ελάχιστες περί του αντιθέτου φωνές που επιδιώκουν προσκόμματα στη θέληση της Εκκλησίας.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 312 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 19:19
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.