Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 13:56

Φ. Ζαΐμης: «Είναι απαραίτητο να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά»- Η ΠΔΕ στο Ιστορικό Συνέδριο Μπαμπίνης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για το ρόλο των ιστορικών διαδρομών ως τουριστικό προϊόν στη διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης κατά τη διάρκεια του Ιστορικού Συνεδρίου «Η Μπαμπίνη στο διάβα των αιώνων» που έγινε στο πλαίσιο των Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης “Χριστόδουλος Παμπλέκης” το διήμερο 7 & 8  Αυγούστου 2022, στο κατάμεστο  Ιστορικό Δημοτικό Σχολείο (1938) στη Μπαμπινη, του Ξηρόμερου Αιτωλοακαρνανίας.

«Απαραίτητη κρίνεται η αξιοποίησή των ιστορικών διαδρομών του χωριού Μπαμπίνη. Η στήριξη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και εμένα προσωπικά υπάρχει, αυτό που χρειάζεται είναι να βρεθεί εκείνο το ιστορικό στοιχείο που επενδύοντας και υλοποιώντας έργα να αναδειχθεί. Η Μπαμπίνη Ξηρομέρου δεν είναι απομονωμένη, είναι ενωμένη ιστορικά με την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα. Γενικότερα, η Αιτωλοακαρνανία με την Αχαΐα είχαν παράλληλους δρόμους, κυρίως μέσα από τα καπνά και τη σταφίδα. Οι εκάστοτε αιρετοί οφείλουμε να περπατήσουμε τα ιστορικά μας μονοπάτια, να ερχόμαστε σε επαφή με τους ανθρώπους κάθε περιοχής και να ενισχύουμε κάθε προσπάθεια ανάδειξης της ιστορίας του τόπου μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης.

Αξιοσημείωτη υπήρξε η παρουσία του διακεκριμένου γλωσσολόγου-πανεπιστημιακού, πρώην πρύτανη και πρώην Υπουργού Γιώργου Μπαμπινιώτη. Στο συνέδριο παρευρέθηκε επίσης ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Λάμπρος Δημητρογιάννης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης Ντίνα Σταμουλακάτου,  ο πολιτευτής Θανάσης Παπαθανάσης και αιρετοί από την ευρύτερη περιοχή.

Η εκδήλωση έγινε με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Διαβάστηκε 324 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.