Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 18:27

Αιτωλικό: Η τελετή λήξης της 9ης Θεατρικής Συνάντησης Ερασιτεχνικών Ομάδων «Θεάτρου Όψεις» (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με την παρουσία του Αιτωλικιώτη ηθοποιού κ. Μάκη Κωστίνη, έκλεισε με επιτυχία η 9η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Ομάδων «Θεάτρου Όψεις», Αιτωλικό 2022.

Η «Ποντικοπαγίδα» παρουσιάστηκε στο Υπαίθριο θέατρο Αιτωλικού, μπροστά σε ένα υπέροχο κοινό που σεβάστηκε και χειροκρότησε θερμά το συνολικό αποτέλεσμα όλων των συντελεστών της παράστασης.

Ένας από τους σκοπούς του «Θεάτρου Όψεις» είναι κάθε χρόνο να αφιερώνει τη Θεατρική αυτή Συνάντηση σε ανθρώπους της τέχνης. Για φέτος η 9η Θεατρική Συνάντηση «Θεάτρου Όψεις» λοιπόν αφιερώθηκε στον Μάκη Κωστίνη. Η εκπρόσωπος του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου “Το Αιτωλικό” Αστέρω Περγαντή, παρουσίασε και αναφέρθηκε στην καλλιτεχνική πορεία του έως σήμερα και ιδιαίτερα στις θεατρικές και κινηματογραφικές στιγμές του.

Ήταν μια βραδιά θεατρικού πολιτισμού, που την πλησίασαν και την στήριξαν με τις καλύτερες προθέσεις, όχι μόνο οι Αιτωλικιώτες, αλλά και πολύς κόσμος από τη Ναύπακτο, την Πάτρα και φυσικά από το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό» αναφέρει:

«Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε τις ομάδες που φιλοξενήθηκαν, οι οποίες ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό στην πρόσκλησή μας, να συμμετάσχουν στο “Θεάτρου Όψεις” και στήριξαν την προσπάθειά μας να διοργανώσουμε για ένατη χρονιά την Θεατρική αυτή Συνάντηση.

Φέτος λοιπόν παρακολουθήσαμε στην Τελετή Έναρξης του “Θεάτρου Όψεις” το υπέροχο έργο των Αλ. Σακελλάριου και Χρ. Γιαννακόπουλου «Ένα βότσαλο στη λίμνη» από τη Θεατρική Ομάδα του Πολ. Συλλόγου Παναιτωλίου «Χρήστος Καπράλος» και γελάσαμε με το μπέρδεμα των ηρώων της παράστασης. Επίσης, πολύ καλοί «εραστές του Θεάτρου» αποδείχτηκε για ακόμα μία φορά η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζάρκου Τρικάλων «Ο Φαϋττός», οι οποίοι μας παρουσίασαν μια διασκευή της ισπανικής ταινίας «Τοκ-Τοκ» με τίτλο «Θεράπων… Απών!» Για την δική μας παράσταση “Η Ποντικοπαγίδα”, της Αγκάθα Κρίστι, που δίδαξε και σκηνοθέτησε η Ιωάννα Τρικενέ, θα μπορούσαμε να παραθέσουμε τον ενθουσιασμό των θεατών και τα συγκινητικά τους λόγια μετά το τέλος της παράστασης, που μας δίνουν δύναμη και επιβραβεύουν το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας.

Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε τους τοπικούς παραγωγούς για τις προσφορές τους για τα αναμνηστικά καλάθια που προσφέρθηκαν στις φιλοξενούμενες ομάδες, καθώς και στον κ. Κωστίνη, τα οποία περιείχαν: Κρασί Οινοποιείο Σωτηρίου, Αυγοτάραχο Ζαφείρης και Αποστόλης Τρικαλινός, Ελιές και Λάδι Κώστας Σύρρος και ένα βιβλίο – έκδοση του Συλλόγου μας «Τα παραμύθια της Αλάνας», του Γιώργου Κομζιά, μια λαογραφική καταγραφή της παράδοσης του τόπου μας. Την επιμέλεια των καλαθιών την έκανε η Αμαλία Κοτσάλου με είδη από το Κατάστημα Μοταλίνα.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας που εξακολουθούν να μας στηρίζουν στις δύσκολες εποχές. Ευχαριστούμε λοιπόν τους: : Τρικαλινός Α.Ε., Εκπαιδευτικό Κέντρο Τσίρκα, Δικηγορικό Γραφείο Σωτήρης Μπούρος, ΚΒ Industries Aφοί Νικολογιάννη, ΕrgoGalleryΜιχ. &Γρ. Κότσαρης, Χαρτικά Μοταλίνα, Λογιστικό Γραφείο Θωμάς Σύρρος.

Επιπλέον, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αντιδήμαρχο κ. Χρ. Μασαούτη και την Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου δις Κ. Μαντζή για την υποστήριξή τους στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού θεσμού για την πόλη μας.

Όπως πλέον οι περισσότεροι γνωρίζουν φέτος με προσωπική εργασία των μελών του συλλόγου και με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Χρ. Μασαούτη αποκαταστάθηκαν για ακόμα μία φορά σχεδόν όλες οι ζημιές του Υπαίθριου Θεάτρου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των θεατών των παραστάσεων και των χρηστών του Θεάτρου γενικότερα.

Έχουμε χρόνια που λέμε πως το Υπαίθριο Θέατρο Αιτωλικού χρειάζεται τεχνική αναβάθμιση. Ο σύλλογος από το πενιχρό του ταμείο κάνει συνεχώς παρεμβάσεις αλλά δεν αρκούν. Οι Τοπικοί θεσμικοί παράγοντες που παρευρέθηκαν στο θέατρο και ενημερώθηκαν εξέφρασαν την διάθεση να συμβάλουν προς την κατεύθυνση αυτή. Ελπίζουμε λοιπόν στη συνεργασία για την αναβάθμιση ενός χώρου, του μοναδικού στην πόλη μας όπου εδώ και πολλά χρόνια φιλοξενούνται πολιτιστικές δράσεις, του Υπαίθριου Θεάτρου Αιτωλικού.

Κλείνοντας, ευχόμαστε του χρόνου το “Θεάτρου Όψεις” να συνεχίσει το ταξίδι του για 10η συνεχή χρονιά!. Είναι χαρά μας, που στην πόλη μας εδραιώθηκε ένας θεατρικός θεσμός, ο οποίος κάθε χρόνο προσελκύει στο Αιτωλικό θεατρικές ομάδες από κάθε τόπο, επισκέπτες που αγαπούν το Θέατρο, καλλιτέχνες που θα τιμάμε και θα μας τιμούν με την παρουσία τους».

Οι εκδηλώσεις των υπολοίπων τμημάτων του Συλλόγου συνεχίζονται. Από σήμερα 16 Αυγούστου έως και τις 18 Αυγούστου τα Τμήματα Χαρακτικής, Κεραμικής, Ζωγραφικής και Φωτογραφίας εκθέτουν τις δημιουργίες τους στην αυλή του Συλλόγου (όπισθεν Δημαρχείου Αιτωλικού) από τις 8.30 μ.μ. – 11.00 μ.μ.

Είσοδος Ελεύθερη.

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή λήξης 9ης Θεατρικής Συνάντησης Ερασιτεχνικών ομάδων «Θεάτρου Όψεις»:

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 267 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.