Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 00:26

Το ξέρεις αυτό για το σώμα σου; (Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το ξέρεις αυτό για το σώμα σου; Το σώμα του ανθρώπου είναι ναός του Θεού σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας, όπου μέσα εκεί κατοικεί η Χάρις του Θεού και τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος. Γι' αυτό και η Ορθόδοξη Εκκλησία μας τιμά και σέβεται το σώμα του ανθρώπου.

Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας επαληθεύουν αυτό ακριβώς το πράγμα, ότι είναι πράγματι ναός που κατοικεί ο Θεός και μετέχουν στην αγιότητα του Θεού. Αυτός είναι και ο στόχος του ανθρώπινου σώματος, να θεωθεί και να αγιασθεί. Γι' αυτό και όταν βαπτιζόμαστε, βαπτιζόμαστε ολόκληροι, διότι ολόκληρο το σώμα δέχεται τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος. Αυτός είναι και ο λόγος που η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν δέχεται την καύση των νεκρών, διότι τα σώματα των κεκοιμημένων αγίων παραμένουν ζωντανά χάρη στην ένωσή τους με τον Θεό. Γι' αυτό και η Ορθόδοξη Εκκλησία μας τιμά τα λείψανα των αγίων, τα οποία δια της Χάριτος του Θεού θαυματουργούν.

Ο κάθε άνθρωπος σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας έχει χρέος να περιποιείται και να σέβεται το σώμα του. Ο σεβασμός προς το σώμα μας καθορίζει και τη στάση μας απέναντι στους συνανθρώπους μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σώμα του ανθρώπου είναι δημιούργημα του Θεού, όπου πλάσθηκε από τον Θεό "καλόν λίαν". Ο άνθρωπος πλάθεται "κατ΄ εικόνα Θεού". Το σώμα δεν είναι ένα απλό περιτύλιγμα της ψυχής, αλλά στοιχείο της ίδιας ταυτότητας του ανθρώπου.




--
Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος
Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov
Trikorfo Fokidos, Greece
Διαβάστηκε 288 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.