Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022 09:38

Α2 Ανδρών-ΑΟ Αγρινίου: Το ενδιαφέρον project του Ντίνου Καλαμπάκου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Αγρίνιο είναι μία από τις ομάδες που έχουν σχεδόν ολοκληρώσει το ρόστερ τους ενόψει της νέας σεζόν, καθώς απομένουν μόνο μία-δύο κινήσεις για να ολοκληρωθεί η σύνθεση της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Επομένως με τα μέχρι τώρα δεδομένα μπορούμε να έχουμε μία εικόνα για την ποιότητα του ρόστερ των “πρασίνων”, αλλά και τους στόχους που έχουν τεθεί και μπορούν να υλοποιηθούν ενόψει της νέας αγωνιστική περιόδου.

Καλύτερη ομοιογένεια σε σχέση με πέρυσι

Ένα σημαντικό στοιχείο για τις ομάδες κι ειδικά στην αρχή της σεζόν είναι η ομοιογένεια. Για να γίνουμε πιο σαφείς ο κάθε προπονητής θα ήθελε να παραμείνουν στο ρόστερ όσο το δυνατόν περισσότεροι παίκτες από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, έτσι ώστε να χρειαστεί λιγότερος χρόνος προσαρμογής. Η διαφορά σε σχέση με το ξεκίνημα της περυσινής σεζόν είναι οι παραμονές πιο πολλων καλαθοσφαιριστών στο δυναμικό της ομάδας, αφού ο ΑΟΑ κατάφερε να ανανεώσει την συνεργασία του με τέσσερις παίκτες (Κυριλής, Νικολαΐδης, Τσούκας, Π. Μπαζίνας), την στιγμή που πέρυσι συνέχισαν μόλις δύο (Μήτσου, Νικολαΐδης). Με αυτόν τον τρόπο χτίστηκε μια εντελώς καινούργια ομάδα, της οποία πήρε λίγο παραπάνω χρόνο, για να βρει τα πατήματά της, την ώρα που κι αρκετοί τραυματισμοί έφεραν περαιτέρω εμπόδια στην προσπάθεια του οργανισμού.

Νεανικό ρόστερ αλλά… με εμπειρία

Το Αγρίνιο από την πρώτη του συμμετοχή στην Α2 ως και σήμερα αποτελεί μία ομάδα, που βασίζεται κατά βάση σε νεαρούς παίκτες, οι οποίοι πλαισιώνονται με κάποιους πιο έμπειρους. Την φετινή σεζόν το εν λόγω μοντέλο δεν άλλαξε, αφού αποκτήθηκαν αρκετοί καλαθοσφαιριστές που είναι κάτω των 22 ετών. Παρόλα αυτά υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά σε σχέση με πέρυσι κι αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα μεταγραφικά αποκτήματα των “πρασίνων” έχουν σημαντική εμπειρία από το επίπεδο της δεύτερης τη τάξει Εθνικής Κατηγορίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι την φετινή χρονιά έχουν επισημοποιηθεί οι συμφωνίες με τους Μπαρδάκα, Καφέζα, Ντουζίδη, Τσουργιάννη και John. Ο νεαποκτηθείς Αμερικανός σέντερ του ΑΟΑ μπορεί να μην έχει ξαναπαίξει επί ελληνικού εδάφους, αλλά είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε ομάδα της πολύ ανταγωνιστικής Α2 Ισραήλ, ενώ την περασμένη σεζόν είχε και μία συμμετοχή στo Fiba Europe Cup. Από τους γηγενείς παίκτες ο μόνος που δεν έχει παραστάσεις από την Α2 είναι ο Μπαρδάκας, αλλά ο νεαρός ψηλός ήταν από τους καλύτερους ψηλούς τα τελευταία χρόνια στην Γ’ Εθνική, αγωνιζόμενος με την φανέλα της ιστορικής Παναχαϊκής.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα μεταγραφικά αποκτήματα όλοι έχουν ξαναγωνιστεί σε επίπεδο Α2, ενώ οι Τσουργιάννης και Ντουζίδης για παραπάνω από μία χρονιά. Ο Χρήστος Καφέζας παρά το νεαρό της ηλικίας του ήταν μέλος του Τρίτωνα την σεζόν 2020-21 και μάλιστα είχε σημαντικό ρόλο, μετρώντας 4,5 πόντους ανά βραδιά. Παρόλα αυτά κορυφαία σεζόν της καριέρας τους ήταν η περυσινή όταν κι αποτέλεσε τον στυλοβάτη της Αχαγιάς με 14 πόντους ανά βραδιά και πλέον φαίνεται έτοιμος να βοηθήσει το συγκρότημα του Ντίνου Καλαμπάκου να πετύχει τους στόχους του.

Ο Θανάσης Ντουζίδης αποτελούσε πάντα μια σταθερή λύση στο ροτέισον του Δημήτρη Χουχουλή, αλλά αυτός που εκτόξευσε τα νούμερά του ήταν ο Δημήτρης Τσουργιάννης, που όχι μόνο ήταν ένας εκ των κορυφαίων παικτών του Παγκρατίου αλλά και συνολικά του πρωταθλήματος με τους 12,9 πόντους και 7,4 ριμπάουντ. Μάλιστα οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες κι από άλλες ομάδες, αφού ο Πανερυθραϊκός έδειξε ενδιαφέρον για την περίπτωσή του, χωρίς όμως να προχωρά περαιτέρω η υπόθεση.

Οι ρεαλιστικοί στόχοι της ομάδας την νέα σεζόν

Ο ΑΟΑ την περασμένη αγωνιστική περίοδο έσωσε την παρτίδα την τελευταία στιγμή, όταν κι επικράτησε με 3-2 στην δραματική σειρά των play -out απέναντι στον Φίλιππο Βέροιας. Η αύξηση του μπάτζετ σε συνδυασμό με τις καλές μεταγραφικές κινήσεις ανεβάζουν τον πήχη, ενόψει της νέας σεζόν, αλλά η μπάλα παραμένει χαμηλά. Οι Αιτωλοακαρνάνες για αρχή στοχεύουν στην άνετη παραμονή , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να κοιτάξουν παραπάνω και συγκεκριμένα στα πλέι οφ.

Άλλωστε πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων βρίσκεται σε παρόμοιο επίπεδο, επομένως κανένα αποτέλεσμα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Μάλιστα η καινοτομία με τους δύο ξένους κάνει το πρωτάθλημα ακόμη πιο απρόβλεπτο, καθώς αν βγουν οι συγκεκριμένες μεταγραφές τότε η ποιότητα του εκάστοτε συνόλου μπορεί να ανέβει κατακόρυφα. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό οι βαθμολογικές διαφορές των ομάδων να είναι πολύ μικρές και οι ανακατατάξεις συνεχείς.

Όπως και να έχει το Αγρίνιο έχει ένα ενδιαφέρον project με νεαρούς παίκτες, που έχουν την ποιότητα και την εμπειρία να αναδειχθούν σε αυτήν την απαιτητική λίγκα, την στιγμή που η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας έχει ανεβάσει τις μετοχές πολλών καλαθοσφαιριστών τα τελευταία χρόνια. Τέλος στο ρόστερ της ομάδας αναμένεται να προστεθεί κι άλλος ένας παίκτης με μεγάλη προοπτική κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Νάσο Μπαζίνα, ο οποίος είχε χρόνο συμμετοχής με την φανέλα του Προμηθέα σε Μπάσκετ Λιγκ και EuroCup, αλλά θέλει να ξεδιπλώσει ακόμη περισσότερες πτυχές του ταλέντου του με την φανέλα του Αγρινίου.

Σταύρος Κιούσηςbasketblog

Διαβάστηκε 307 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.