Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  3:58 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 17:19

Πληροφορίες για θετική έκβαση στην αποκατάσταση του ΧΥΤΑ μεσολογγιου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την έγκριση της χρηματοδότησης που έχει ζητήσει εδώ και καιρό ο Δήμος Μεσολογγίου για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ.

Μετά την τεράστια κρίση που πέρασε και συνεχίζει να περνάει ο Δήμος σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά κυρίως την εναπόθεσή τους σε άλλους ΧΥΤΑ, φαίνεται ότι η λύση που θα έρθει θα είναι οριστική. Ο Δήμος έχει κάνει όλα τα απαιτούμενα προκειμένου μόλις δοθεί η τελική έγκριση της χρηματοδότησης που αναμένεται από μέρα σε μέρα να ξεκινήσει το έργο με την μέθοδο του κατεπείγοντος διότι όπως γνωρίζουμε ο Δήμος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εκτός από την αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη ο ΧΥΤΑ από την φωτιά του περασμένου Αυγούστου το έργο περιλαμβάνει και όλα τα υπόλοιπα που θα καταστήσουν τον χώρο πλήρως λειτουργικό και κυρίως νόμιμο ώστε να μην ξαναμπεί σε περιπέτειες. Αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά. Και δεν είναι μόνο αυτό.

Ο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου θα ενταχθεί στον ΦΟΔΣΑ Αιτωλοακαρνανίας που θα μπορεί να εξυπηρετεί στο μέλλον και άλλους Δήμους που τυχόν αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Άλλωστε, βάσει της μελέτης η χωρητικότητά του θα είναι αρκετή.

Ως τότε προφανώς θα δρομολογηθούν και άλλες ενέργειες ανακύκλωσης ώστε η ποσότητα σκουπιδιών που θα καταλήγει στον ΧΥΤΑ να είναι μειωμένη. Για όλους αυτούς τους λόγους ο Δήμος Μεσολογγίου θα χρειαστεί και λίγο καιρό ακόμα την βοήθεια των ΧΥΤΑ που βοήθησαν και εξακολουθούν να βοηθούν στην εναπόθεση των απορριμμάτων.

Ως γνωστόν το υπουργείο ενέκρινε την μεταφορά 5.000 τόνων στον ΧΥΤΑ Παλαίρου όμως ο Σύνδεσμος δέχθηκε μόνο τους 1.500 τόνους που όπως γίνεται κατανοητό θα τελειώσουν πολύ σύντομα και μάλιστα εν μέσω θέρους που τα σκουπίδια αυξάνονται.

Θα ήταν σκόπιμο αυτή η βοήθεια να συνεχιστεί, ώστε ο αγώνας του Δήμου για τον δικό του ΧΥΤΑ να μην βρει άλλα εμπόδια και μάλιστα τώρα που φαίνεται να φθάνει στο τέλος του.

aixmi-news.gr

Διαβάστηκε 302 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.