Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 06 Αυγούστου 2022 09:12

Αγρίνιο: Sold out και φέτος ο κινηματογράφος «Ελληνίς»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αγρίνιο: Sold out και φέτος ο κινηματογράφος «Ελληνίς» όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία συμπληρώνει: «ψήφο εμπιστοσύνης» δίνουν οι Αγρινιώτες στο θερινό κινηματογράφο «Ελληνίς» για ποιοτικά και χαλαρά βράδια ταξιδεύοντας στην έβδομη τέχνη

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Ο κινηματογράφος ανέκαθεν στο Αγρίνιο είχε ισχυρό «έρεισμα» στη νέα γενιά. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα όλο και περισσότερα άτομα νεαρής ηλικίας από το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή επιλέγουν ως ψυχαγωγία και διασκέδαση τον κινηματογράφο! Το Αγρίνιο διαθέτει δύο «στολίδια» στον τομέα αυτό, τον «Ελληνίς» και το «Άνεσις».

Ο «Άνεσις» μάλιστα, ο οποίος λειτουργεί κατά την χειμερινή περίοδο, είναι ένας από τους μεγαλύτερους δημοτικούς κινηματογράφους που υπάρχουν και αυτό εμπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη στους λάτρεις του κινηματογράφου. Ανέκαθεν ο χώρος αυτός ήταν εγγύηση ποιοτικής και ασφαλούς πρότασης για ταξίδι στην έβδομη τέχνη.

Στο Αγρίνιο ο θερινός κινηματογράφος «Ελληνίς» αποτελεί κόσμημα, το οποίο για πολλούς είναι η αδιαμφισβήτητη επιλογή για να απολαύσουν μια ταινία αρκετά βράδια του καλοκαιριού κι αυτό φαίνεται από την προσέλευση των φίλων του σινεμά από την πρώτη βραδιά μέχρι και την τελευταία βραδιά λειτουργίας του κάθε καλοκαίρι, όπως και φέτος μέχρι και τώρα!

Αγρίνιο: Sold out και φέτος ο κινηματογράφος «Ελληνίς»
Η Αντιδήμαρχος Αγρινίου Μαρία Παπαγεωργίου

Φέτος, σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου, μέχρι στιγμής ο κινηματογράφος ήταν sold out σε όλες τις προβολές από όλες τις παιδικές ταινίες, σε όλες τις προβολές όλων των ταινιών που το χειμώνα βραβεύτηκαν με Όσκαρ, σε όλες τις προβολές όλων των ταινιών blockbuster, ταινίες δηλαδή που επιθυμεί το εφηβικό – νεανικό κοινό, ενώ σχεδόν γεμάτος ήταν ο κινηματογράφος σε όλες τις προβολές των ταινιών σινεφίλ.

Οι υπόλοιπες ταινίες, όπως τονίζει η κα. Παπαγεωργίου, γεμίζουν τον κινηματογράφο «Ελληνίς» των 450 θέσεων (υπάρχει δυνατότητα για πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα, αλλά λόγω covid-19 οι θέσεις είναι αισθητά μειωμένες (ώστε ο κόσμος να αισθάνεται, αλλά και να είναι ασφαλείς) στο 70%!

Σημαντικά στοιχεία για τις Αγρινιώτισσες και τους Αγρινιώτες, που αναζητούν να περάσουν ένα όμορφο και χαλαρό βράδυ στο Αγρίνιο, πέραν του ότι ο κινηματογράφος «Ελληνίς» αποτελεί εξαιρετική επιλογή για ένα μαγευτικό ταξίδι στην 7η τέχνη, ότι διαθέτει δηλαδή πολύ καλό μικροκλίμα, έχει 2 με 3 βαθμούς θερμοκρασίας λιγότερους απ’ ότι υπάρχει εκτός κινηματογράφο, είναι δηλαδή ένας πνεύμονας δροσιάς και διαθέτει καλή ενέργεια, διότι ο κόσμος έρχεται ευδιάθετος, καθώς γνωρίζει πως θα επισκεφτεί σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον και θα παρακολουθήσει κάτι που επιθυμεί, αγαπά και θα τον χαλαρώσει.

Πέραν όμως αυτών η κα. Παπαγεωργίου υπενθύμισε πως κάθε χρόνο γίνονται παντός τύπου παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν αισθητά το χώρο, όπως οι πρόσφατες τοιχογραφίες με το Θανάση Βέγγου και τον Τσάρλι Τσάπλιν, ενώ τα τελευταία χρόνια στο χώρο πραγματοποιούνται σειρά δραστηριοτήτων – εκδηλώσεων που του έδωσαν ένα πιο κοινωνικό χαρακτήρα, λ.χ συναυλίες, δωρεάν παιδικές παραστάσεις, θεατρικές παραστάσεις, όπως τόσες που απολαύσαμε φέτος και θα συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε και στο επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι και τη λήξη της περιόδου λειτουργίας του θερινού κινηματογράφου. Συνεπώς ξεκάθαρα οι κάτοικοι της πόλης και της ευρύτερης περιοχής «ψηφίζουν» για καλοκαιρινή έξοδο τον κινηματογράφο «Ελληνίς».

Κωνσταντίνος Χονδρός- Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 523 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022 00:14
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.