Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 19:21

«Παρουσία»: Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κυκλοφόρησε το νέο τριμηνιαίο τεύχος της επιθεώρησης λόγου και τέχνης «Παρουσία», που εκδίδει η Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών.

Η έξοδος του Μεσολογγίου, η γλώσσα μας, το Μεσολόγγι και ο Βύρων η Μικρασιατική Καταστροφή, η αίσθηση της φύσης στη νεώτερη πεζογραφία είναι μερικά από τα δοκίμια που περιλαμβάνει το τελευταίο τεύχος του περιοδικού, με υπογραφές των Γρηγορίου Φιλ. Κωσταρά, αλλά και των Επ. Ι. Μαλαίνου, Σ. Σκίπη, Βασ. Μακρυπούλια, Χρ. Ν. Φίφη και άλλων διακεκριμένων. Στο τεύχος δημοσιεύονται επίσης διηγήματα, ποιήματα, κριτικές και απόψεις, όπως και ενθυμήσεις.

Ποια είναι η Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών

Η Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών ιδρύθηκε το έτος 1993 από λογοτέχνες και συγγραφείς που κατάγονται από την Αιτωλία και την Ακαρνανία. Βασικοί στόχοι της είναι η ανάδειξη και καταγραφή των Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων και του έργου τους, η ανάπτυξη δεσμών μεταξύ τους, η διεκδίκηση πολιτιστικών αγαθών για την Αιτωλοακαρνανία, η δημιουργία υποδομής για την έκδοση έργων Αιτωλοακαρνάνων λογοτεχνών αλλά και η συνεργασία με παρεμφερείς φορείς και συλλόγους για κοινή δράση.

Η έκδοση «Παρουσία» αποστέλλεται σε πλήθος συνδρομητών σε σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στην τακτική του ύλη περιλαμβάνει σχόλια κοινωνικού προβληματισμού, κριτικές προσεγγίσεις των νέων εκδόσεων και καταγραφή πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων. Πολλά τεύχη του είναι αφιερωματικά και επικεντρώνονται σε πρόσωπα των γραμμάτων και της τέχνης.

Εκδότης και διευθυντής της «Παρουσίας» είναι καθηγητής Γρηγόριος Φιλ. Κωσταράς. Όποιος επιθυμεί να προμηθευτεί το τεύχος, μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 210 3638319.

protothema.gr

Διαβάστηκε 325 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.