Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 22:59

Μεσολόγγι 1826-2026: Πρωτοβουλία για τα 200 χρόνια απο την έξοδο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ   1826-2026

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ

Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου 18 Ιουλίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ξεκινάμε σήμερα τις προετοιμασίες για ένα Πανελλήνιο και Παγκόσμιο Εορτασμό, για μια μεγάλη Εορτή Ελευθερίας, όπως την περιγράφει ο Σολωμός :

  • στον ΎΜΝΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ( Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή….) και
  • στους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΥΣ ( Δρόμο ν’ ανοίξουν τα σπαθιά κι ελεύθεροι να μείνουν …….).

Σύντομα θα ανακοινώσουμε το αρχικό πρόγραμμα και θα καλέσουμε όσους ενδιαφέρονται να συνεργαστούν μαζί μας για μια πραγματική Μεγάλη Γιορτή που δεν θα περιορίζεται σε ανακοινώσεις και φωτισμούς και δεξιώσεις σε σαλόνια αλλά θα εκτυλίσσεται στο χώμα , στην θάλασσα, στα ταμπούρια, στις γειτονιές.

Που δεν θα επικεντρώνεται μόνο στους στρατηγούς και στους αρχηγούς και τους πρίγκηπες αλλά στους απλούς ανθρώπους, εμάς, που αφήσαμε την γη μας, τα πλοία μας, τα εμπόριά μας κι αδράξαμε τα όπλα για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και σε όσους συμπαρατάχθηκαν μαζί μας σε όλο τον Κόσμο από την Αμερική μέχρι την κοντινή μας Ευρώπη και την Ασία ως τις Ινδίες..

Και που δεν θα ξεχνά το επίγραμμα στον ΤΎΜΒΟ του Κήπου των Ηρώων

ΗΝΙ ΛΕΩΝΙΔΑΙ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΙΣ ΕΝΘΑ ΚΕΟΝΤΑΙ

ΕΙΝΕΚΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΗΣ ΙΦΙ ΜΑΧΕΣΑΜΕΝΟΙ

Η Πρωτοβουλία μας δεν στοχεύει στην υποκατάσταση άλλων Δημοτικών, Περιφερειακών ή Κρατικών Φορέων και θα δρα παράλληλα ή και σε συνεργασία μαζί τους πριν και μετά από τις επικείμενες εκλογές.

Προφανώς δεν θα προσδεθούμε σε οποιαδήποτε κομματική σημαία αλλά θα αγωνιστούμε για την προβολή της μοναδικής  και ανυπερβλήτου ΕΞΟΔΟΥ και όσων είχαν προηγηθεί στο Μεσολόγγι, όχι μόνο ως ευκαιρία εορτασμού  αλλά κυρίως ως ευκαιρία για να αναθυμηθούμε και κυρίως να ενστερνισθούμε  το Αγωνιστικό Πνεύμα των Μεσολογγιτών Προγόνων μας και τον Έρωτά τους για την Ελευθερία.

Ο εορτασμός ξεκινά από σήμερα και θα καλύπτει όλα τα γεγονότα από το 1822 έως το 1826 με συναντήσεις ,συνέδρια, εκδόσεις, μαθήματα, σήμανση και επισκέψεις στους τόπους πολέμου και θυσίας, αναστήλωση-συντήρηση και ανέγερση μνημείων, προβολή της αυτόβουλης και όχι διατεταγμένης συμμετοχής των απλών ανθρώπων , σύνδεση με τους τόπους όσων μας συμπαραστάθηκαν καθ’οιονδήποτε τρόπο εντός και εκτός Ελλάδος.

Στόχος των δράσεών μας όμως θα είναι η ενεργός συμμετοχή των πολιτών κάθε ηλικίας έτσι ώστε οι γιορτές να μπουν στα σπίτια τους, τα σχολεία, τις πλατείες, τους δρόμους, τις πεδιάδες και τα βουνά και τις θάλασσες.

ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ !!

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ,  Κωνσταντίνος Καρκανιάς

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ, Ιωάννης Μακρής

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  , Αθαν.  Σπυρόπουλος

Διαβάστηκε 520 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.