Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 13:40

Επεκτείνεται η ηλεκτρονική αίτηση επιδόματος Ασθενείας και σε νέες κατηγορίες ασφαλισμένων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επεκτείνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης επιδόματος ασθενείας και για τους ασφαλισμένους των τέως φορέων ΤΑΞΥ, ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ , ΕΤΑΑ-ΤΥΔΑ, ΕΤΑΑ – ΤΥΔΠ, ΕΤΑΑ – ΤΥΔΘ , ΕΤΑΠ – ΜΜΕ (ΤΑΙΣΥΤ, ΤΣΕΥΠ, ΤΑΤΤΑ) καθώς και για Ευρωπαίους Πολίτες και Πολίτες Τρίτων Χωρών.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ηλεκτρονικά μπορούν να υποβάλλουν αίτημα για επίδομα ασθενείας οι ασφαλισμένοι του τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Με την επέκταση της ηλεκτρονικής αυτής υπηρεσίας καταργείται η αυτοπρόσωπη παρουσία των ασφαλισμένων στις υπηρεσίες του Φορέα και εξαλείφεται η πολύωρη αναμονή και ταλαιπωρία ενώ διεκπεραιώνονται αιτήματα πληρωμών των επιδομάτων γρηγορότερα στους δικαιούχους. Παράλληλα, απελευθερώνονται χιλιάδες ανθρωποώρες και αφαιρείται ένα σημαντικό διοικητικό βάρος για τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής χορήγησης επιδόματος Ασθενείας  (https://www.efka.gov.gr/el/epidoma) είναι διαθέσιμη στην ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου Gov.gr και στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (https://www.efka.gov.gr), στην ενότητα: Ηλεκτρονικές υπηρεσίες, κάνοντας χρήση των κωδικών taxisnet.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 317 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.