Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 22:56

Βάσεις 2022: 44χρονη μητέρα από τα Καλύβια Αγρινίου πέρασε στο Πανεπιστήμιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Κλεοπάτρα Δ. Καραθάνου, με καταγωγή από τα Καλύβια Αγρινίου, εργαζόμενη μητέρα δύο παιδιών «κυνήγησε» το όνειρό της και στα 44 χρόνια της έδωσε φέτος πανελλαδικές και πέρασε στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, δικαιώνοντας τις θυσίες και τις προσπάθειές της!

«Δεν είχα σκοπό να δώσω ξανά εξετάσεις και να περάσω στο πανεπιστήμιο, όμως οι δικοί μου άνθρωποι επέμεναν ότι έπρεπε να προσπαθήσω και κάπως έτσι τα κατάφερα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ όμως και στην οικογένειά μου, στον άντρα μου, στα παιδιά μου, που με στήριξαν! Δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους», λέει η Κλεοπάτρα Δ. Καραθάνου, η οποία διαμένει στην Αθήνα.

Και συνεχίζει:

Ήταν η δεύτερη χρονιά που έδινα εξετάσεις αφού πέρυσι έδωσα μαζί με την κόρη μου Άννα για να της συμπαρασταθώ! Όμως δε πέρασα για ελάχιστα μόρια… Η κόρη μου, η οποία σπουδάζει οικονομικά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με παρότρυνε να ξαναπροσπαθήσω…

Εργαζόμουν κιόλας, ξύπναγα πολύ πρωί για δουλειά σε κατάστημα εστίασης και όταν γύριζα με περίμεναν η φροντίδα του σπιτιού, το μικρότερο παιδί μου και οι υπόλοιπες υποχρεώσεις. Και τελικά τα κατάφερα!»

Με την ανακοίνωση των βάσεων η Κλεοπάτρα Δ. Καραθάνου έμαθε γεμάτη αγωνία, ότι οι κόποι της δικαιώθηκαν, αφού πέτυχε την εισαγωγή της στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, στην Μυτιλήνη.

Για το αν θα πάει για σπουδές απάντησε χαρακτηριστικά:

Θα προσπαθήσω διαδικτυακά και θα πηγαίνω στις εξεταστικές για να δίνω μαθήματα. Τόσο κόπο έκανα, με πολλά ξενύχτια. Ήμουν άυπνη για μέρες. Δε θα αφήσω την ευκαιρία που μου δόθηκε.

Όσο για το ποια συναισθήματα νιώθει η ίδια απαντά:

Μεγάλη ικανοποίηση γιατί ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Είχα απομακρυνθεί από όλους για να τα καταφέρω να συνδυάσω δουλειά, παιδιά, σπίτι και διάβασμα… Το τελευταίο τετράμηνο κοιμόμουν μόνο 4 ώρες την ημέρα… Για να καταλάβεις, έχω να δω τους δικούς μου στα Καλύβια, σχεδόν ένα χρόνο… Τελικά νομίζω ότι για να πετύχεις κάτι, πρέπει να θυσιάσεις κάτι άλλο για να φτάσεις στον στόχο σου.

Η κόρη της Άννα έγραψε τα εξής:

«Συγχαρητήρια στην μανούλα μου, που παρά τις όποιες δυσκολίες τα κατάφερε με πολύ προσπάθεια και πείσμα… Καλή σταδιοδρομία, είμαι υπερήφανη!»

Επίσης ο σύζυγός της Ηλία Λαμπρόπουλος, γεμάτος χαρά αναφέρει σχετικά: «Ερχόσουν στις 5 από την δουλειά σου και από της 6 απόγευμα, κάθε μέρα, ετοίμαζες φαγητά, διάβαζες μέχρι της δύο το βράδυ και ας ξυπνούσες πάλι την επόμενη μέρα, στις 05.30 κάθε πρωί, για να προλάβεις το λεωφορείο και να πας στην δουλειά σου… Και αυτό επί ένα χρόνο! Όμως τα κατάφερες στα 44 σου και μπήκες πανεπιστήμιο!!! Συγχαρητήρια γυναίκα μου, είσαι άξια και καμαρώνουμε για σένα! Αποτελείς πρότυπο για όλους μας… Σε αγαπάμε!»

Πηγή: kalyvia.gr

 
Διαβάστηκε 741 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.