Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 21:15

Οι πρώτοι των πρώτων στο Αγρίνιο – Μας έκαναν υπερήφανους!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι πρώτοι των πρώτων στο Αγρίνιο μας έκαναν υπερήφανους και μίλησαν στη «Σ» μετά την ανακοίνωση των βάσεων καθώς πέτυχαν να εισαχθούν στη σχολή της πρώτης επιλογής τους.

Αναλυτικά: 

Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων και τις οικογένειές τους. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες το απόγευμα τις βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, κάτι που επί 59 συναπτά έτη έκανε στα τέλη του Αυγούστου!

Οι υποψήφιοι για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έμαθαν σε ποια σχολή εισήχθησαν, είτε από μήνυμα που δέχθηκαν στο κινητό τους, είτε μπαίνοντας στην εφαρμογή results.it.minedu.gov.gr και πληκτρολογώντας τον προσωπικό τους κωδικό, ενώ με την ηλεκτρονική ανάρτηση, τα αποτελέσματα των επιτυχόντων αναρτήθηκαν και στα λύκεια της χώρας. Οι καταστάσεις που αναρτήθηκαν στα σχολεία περιείχαν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Οι περιζήτητες σχολές κατέγραψαν πτώση, ενώ τα νέα «στοιχεία» δυσκόλεψαν αρκετά φέτος τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για να κάνουν εκτιμήσεις από πριν για το σε ποια ακριβώς σχολή θα εισαχθούν. Συγκεκριμένα, το καινούργιο στοιχείο ήταν πως φέτος τα παιδιά είχαν διαφορετικά μόρια για κάθε τμήμα, άρα ο προσδιορισμός των βάσεων ήταν εξαιρετικά δύσκολος έως αδύνατος να γίνει με την επιτυχία, που καταγράφονταν κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Οι χαμηλές βαθμολογίες, σε συνδυασμό με τους συντελεστές βαρύτητας ανά μάθημα και την ελάχιστη βάση εισαγωγής, προκάλεσαν πτώση των βάσεων στη συντριπτική πλειονότητα των σχολών!

Τα μαθηματικά, η φυσική, τα αρχαία και η βιολογία φαίνεται ότι δυσκόλεψαν τους υποψηφίους, ενώ λόγω των χαμηλών βαθμολογιών «συρρικνώθηκαν» φέτος και οι αριστούχοι!

Σχετικά με την μείωση των θέσεων κατά 9.000 οι ειδικοί τονίζουν πως δεν έχει καμία σημασία, καθώς οι μειώσεις έγιναν κυρίως σε σχολές που δεν είχαν εισακτέους και δεν καλύφθηκαν ήδη από πέρυσι οι προσφερόμενες θέσεις.

Η ανακοίνωση των βάσεων σημαίνει για τους επιτυχόντες την έναρξη της φοιτητικής τους ζωής, όπως παράλληλα και την έναρξη του αγώνα για την αναζήτηση φοιτητικής στέγης, για όσους τουλάχιστον θα εισαχθούν σε σχολή μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, κάτι που επιδιώκει η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών.

Η «Σ» μίλησε με αριστούχους σχολείων του Αγρινίου που κατάφερε να βρει και σας παρουσιάζει τις σχολές που εισήχθησαν, που απ’ ότι φάνηκε ήταν μέσα στις πρώτες επιλογές τους αν όχι η πρώτη!

Ο Λευτέρης Λαζαρίνης

Ο Λευτέρης Λαζαρίνης πέρασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), αλλά υπενθυμίζουμε πως είχε εξασφαλίσει υποτροφία για το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια στην Αμερική! Σχετικά μ’ αυτό είχε επισημάνει μιλώντας στη «Σ» πως: «πέρυσι παρακολούθησα ένα πρόγραμμα της Αμερικάνικης Πρεσβείας που συμμετείχαν παιδιά από την Ε.Ε. και την Αμερική. Μετά την απόδοσή μου στο πρόγραμμα κατέθεσα τα απαραίτητα χαρτιά και μετά από μια σειρά συνεντεύξεων βγήκαν τα αποτελέσματα και κέρδισα την υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Αμερικής στην Πενσυλβάνια. Ήμουν στην τελική ευθεία για τις Πανελλήνιες και έτσι αποφάσισα και έδωσα. Θα φύγω όμως για το πανεπιστήμιο της Αμερικής, όπου οι ευκαιρίες είναι περισσότερες».

Ο Κωνσταντίνος Ρεντζέπης

Ο Κωνσταντίνος Ρεντζέπης εισήχθη στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης,

Ο Θάνος Σακελλαριάδης

ο Αθανάσιος Σακελλαριάδης εισήχθη στην Ιατρική Αθηνών,

η Ελένη Παπαθανασίου στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Αθηνών (ΕΚΠΑ),

ο Γιώργος Καρτέρης στην Ιατρική Αθηνών,

η Πηνειό Μέτζου στην Ιατρική Πατρών,

ο Σωτήρης Πεσλής στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής,

ο Θεόδωρος Παναγιωτόπουλος στη Σχολή Μηχανικών Αεροσκαφών (ΣΜΑ),

Η Δήμητρα Σαλαούνη

η Δήμητρα Σαλαούνη στην Ιατρική Ιωαννίνων και

Η Ραφαέλα Γίδαρη

η Ραφαέλα Γίδαρη στην Ιατρική Θεσσαλονίκης. 

Όλα τα παιδιά εισήχθησαν στις σχολές που επιθυμούσαν και αυτό τα κάνει ακόμη πιο χαρούμενα. Οι… βάσεις για τη νέα τους ζωή μπήκαν και ήδη πολλοί από αυτούς κάνουν σχέδια και όνειρα για την επόμενη μέρα!

Οι υψηλότερες επιδόσεις

Στο 1 ο ΓΕΛ Αγρινίου πρώτος είναι: ο Θεόδωρος Φασούλας με 19.230, ακολουθεί η Ραφαηλία Γίδαρη με 18.779 και Ιωάννα – Ανδριάνα Ψαρρά με 18.710.

Στο 2ο ΓΕΛ Αγρινίου πρώτος είναι ο Γιώργος Καρτέρης με 19.10 (Μ.Ο), ακολουθεί ο Λευτέρης Λαζαρίνης με 19.05 (Μ.Ο) και ο Σωτήρης Πεσλής με 18.65 (Μ.Ο).

Στο 3ο ΓΕΛ Αγρινίου πρώτος είναι η Θεοδώρα Σκουτέρη με 19.160, ακολουθεί η Μαρία -Ελένη Σκιαδά με 18.800 και η Πηνειώ Μέντζου με 18.600.

Στο 4ο ΓΕΛ Αγρινίου πρώτος είναι ο Σπύρος Κρικρής με 17.90, ακολουθεί Σωκράτης Πότσιος με 17.63  και οι μαθήτριες Αγγέλη Κων/να και Στρανομίτρη Δήμητρα

Στο 5ο ΓΕΛ Αγρινίου πρώτη είναι η Αναστασία Κάκου με 18.2, ακολουθεί ο Παναγιώτης Παπαευθυμίου με 17,53 και ο Χρήστος Καλαντζής με 17,5.

Στο 6ο ΓΕΛ Αγρινίου πρώτος είναι ο Αθανάσιος Σακελλαριάδης, ακολουθεί ο Θεόδωρος Παναγιωτόπουλος και η Δήμητρα Σαλαούνη.

Στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου πρώτος ήρθε ο Κωνσταντίνος Ρεντζέπης με 18.395, ακολουθεί η Ευτυχία Κανατσούλη με 17.880 και η Ελένη Παπαθανασίου με 17.570.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 816 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.