Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022 13:10

Κωνσταντίνος Συμεωνίδης: "Η Μήλος είναι πηγή έμπνευσης"!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο μουσικοσυνθέτης - στιχουργός και παιδαγωγός Κωνσταντίνος Συμεωνίδης μας παρουσιάζει το μουσικό του project Μελήδε κι ένα τραγούδι ονειρικό με τίτλο "Χάνομαι για σένα". Κωνσταντίνε, μίλησέ μας γι αυτό το δημιούργημα.

Πότε και πως ξεκίνησε η πορεία σου στο μουσικό χώρο;

Η ενασχόλησή μου με τη μουσική ξεκίνησε στην εφηβική μου ηλικία. Η πρώτη μου δουλειά ήταν το 1992, όταν κυκλοφόρησε ο δίσκος: «Σκοποί και τραγούδια της Δράμας», όπου είχα τη μουσική επιμέλεια και έκανα την ερευνητική εργασία. Πρώτη φορά παρουσίασα τα τραγούδια μου το 2003 στη Μήλο.

Ποιοι οι μέχρι τώρα "σταθμοί" στην πορεία σου;

Εκτός από τους δύο που ανέφερα, ήταν το 1993 όταν παρουσίασα την εργασία μου: « Η αχλαδόσχημη  λύρα της  Δράμας» σε μουσικολογικό συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, η χορωδία παραδοσιακής μουσικής που για πρώτη φορά συγκρότησα το 1998, σε συνεργασία με το δήμο Μελίκης Ημαθίας, η παιδική χορωδία παραδοσιακής μουσικής Μήλου, που έγινε με δικιά μου πρόταση  και σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Σύρου-Μήλου, τα πρώτα χρόνια που ήρθα στη Μήλο (λίγο μετά το 2000), οι πρώτες ηχογραφήσεις των τραγουδιών μου, που έγιναν το 2007,η διεύθυνση της χορωδίας  ενηλίκων παραδοσιακής μουσικής Μήλου στη μουσική σχολή Μήλου, η συγκρότηση τμήματος σύγχρονης μουσικής με την ονομασία Υπερίωνες το 2012, με δικιά μου πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Βουνού και Θάλασσας Μήλου,  η δημιουργία του συγκροτήματος  Μελήδε το 2019, με σκοπό να παίζονται οι συνθέσεις μου.

Το 2022 έλαβα την πρώτη θέση σε λογοτεχνικό διαγωνισμό  του λογοτεχνικού περιοδικού Κέφαλος, στην κατηγορία του μουσικού στίχου, για το τραγούδι μου: Του είναι το πηγάδι.

Κάποιες σημαντικές συνεργασίες;

Το 2015 με τους Υπερίωνες ανοίξαμε τη συναυλία που είχαν τα Υπόγεια Ρεύματα στη Μήλο και δεχτήκαμε πολύ κολακευτικά σχόλια από τους μουσικούς του καταξιωμένου συγκροτήματος.

Το 2019 συμμετείχα με τη χορωδία παραδοσιακής μουσικής Μήλου σε συναυλία του Θοδωρή Κοτονιά στο αρχαίο θέατρο της Μήλου.

Η Μήλος όπου ζεις, είναι πηγή έμπνευσης;

Οπωσδήποτε. Μόνο 3-4 τραγούδια έχω γράψει πριν έρθω στη Μήλο. Όλα τα υπόλοιπα γράφτηκαν στο μαγικό αυτό νησί.

Τι άλλο ετοιμάζεις;

Ετοιμάζω την ηχογράφηση του πρώτου οργανικού μου κομματιού, όπου πειραματίζομαι με τη συνύπαρξη της κιθάρας με τη γκάιντα.

Επίσης, ετοιμάζω δύο διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών και σκοπεύω να ταξιδέψω στη Μακεδονία μέσα στο καλοκαίρι για να μπορέσει να ολοκληρωθεί αυτή η δουλειά. Έχω σχεδόν έτοιμα πέντε τραγούδια μου, τα οποία αισιοδοξώ να κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Τέλος, έχω ξεκινήσει να μετατρέπω πεζό κείμενο του αγαπημένου μου συγγραφέα Ισίδωρου Ζουργού σε στίχους, τους οποίους στη συνέχεια μελοποιώ. Με ενθουσιάζει αυτή η ιδέα, γιατί ο συγκεκριμένος συγγραφέας έχει πολύ καλοδουλεμένο λόγο και αυτό δίνει φοβερή ώθηση στην έμπνευσή μου.

Διαβάστηκε 327 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.