Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  12:32 μμ
Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022 20:18

Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στην υποστελέχωση (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στην υποστελέχωση – «Αρνούμαστε να μας επιβάλλουν να είμαστε περιοδεύων θίασος, που καλείται να μπαλώνει τρύπες» λένε οι Νοσοκομειακοί Γιατροί

Δυναμική ήταν η κινητοποίηση που έγινε σήμερα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Μεσολογγίου με πρωτοβουλία της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας και του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων και άλλων φορέων του Μεσολογγίου. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο Δήμος Μεσολογγίου διατήρησε κλειστές τις υπηρεσίες του και έτσι η συμμετοχή του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική και έστειλε ηχηρό μήνυμα στο Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ για την ενίσχυση του Νοσοκομείου.

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα προβλήματα και τις ελλείψεις που οδηγούν το Νοσοκομείο σε υποβάθμιση, αφού κλινικές και τμήματα αιχμής αδυνατούν να εφημερεύσουν καθ’όλη τη διάρκεια του μήνα. Πάγιο αίτημα όλων παραμένει βέβαια η κάλυψη των κενών ιατρικών θέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των υγειονομικών στάθηκαν αρκετά επικριτικοί στις τοποθετήσεις τους στην πρακτική των μετακινήσεων γιατρών που ακολουθείται μέχρι τώρα από τη διοίκηση του Νοσοκομείου και την 6η ΥΠΕ.

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, αρνούμαστε να υπερεφημερεύουμε και να μας επιβάλλουν να είμαστε περιοδεύων θίασος, που καλείται να μπαλώνει τρύπες από νοσοκομείο σε νοσοκομείο δημιουργώντας παράλληλα άλλες» είπε χαρακτηριστικά η γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Βάνα Πατρινού φέρνοντας ως παράδειγμα τη μετακίνηση καρδιολόγου από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου σε αυτό του Αγρινίου.

Μάλιστα εκτίμησε ότι ο βασικός λόγος των προβλημάτων είναι οι προσλήψεις που δεν γίνονται, ενώ χαρακτήρισε σταγόνα στον ωκεανό τις επικείμενες 700 προσλήψεις μόνιμων γιατρών, αφού όπως ανέφερε δεν φτάνουν για να καλύψουν ούτε τις φετινές συνταξιοδοτήσεις.

Η εκπρόσωπος των Νοσοκομειακών Γιατρών κάλεσε μεταξύ άλλων σε πάλη για να μην κλείσει ή συγχωνευθεί κανένα τμήμα, κλινική ή νοσοκομείο, να γίνουν τώρα όλες οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού με προτεραιότητα τις κατεπείγουσες, να μονιμοποιηθούν όσοι υπηρετούν με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Αντίστοιχη παρέμβαση έγινε από τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων, Κώστα Καραγκούνη, που ανέδειξε τις ελλείψεις του νοσοκομείου και τα προβλήματα που επικρατούν με το προσωπικό.

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας προγραμματίζει συμμετοχή με τη σύσκεψη φορέων στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου την προσεχή Δευτέρα 18/7 για την οργάνωση του συλλαλητηρίου που προγραμματίζεται για την ερχόμενη Πέμπτη 21/7.

Ρεπορτάζ Δημήτρης Παπαδάκης 

Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στην υποστελέχωση (εικόνες)

Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στην υποστελέχωση (εικόνες)

Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στην υποστελέχωση (εικόνες)

Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στην υποστελέχωση (εικόνες)

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 472 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News