Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022 01:11

Σπάει κόκκαλα το σκίτσο του Παπανίκου για την επέτειο του θανάτου του Αξαρλιάν

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σπάει κόκκαλα το σκίτσο του Παπανίκου για την επέτειο του θανάτου του Αξαρλιάν

Στις 14 Ιουλίου είναι η μαύρη επέτειος του θανάτου του Θάνου Αξαρλιάν το 1992 στη γωνία Καραγιώργη Σερβίας και Βουλής από τους δολοφόνους της 17Ν.

Συμπληρώθηκαν 29 χρόνια και ο 20χρονος τότε Θάνος θα ήταν σήμερα μόλις 49 ετών.

Αυτές οι επέτειοι στην Ελλάδα περνάνε κάπως στα ψιλά και το χρέος να μας την θυμίσει το ανέλαβε ο κορυφαίος Αγρινιώτης σκιτσογράφος ο Χρήστος Παπανίκος.

Και το έκανε με τρόπο που σπάει κόκαλα, πραγματικά. Με τρόπο που σίγουρα θα εκνευρίσει πολλούς που σφετερίζονται τον δημόσιο λόγο αλλά με τρόπο λυτρωτικό για τους υπόλοιπους που δεν θέλουν τρομοκρατία και δεν ξεχωρίζουν τις μανάδες ανάλογα με τον σκοπό των δολοφόνων.

Το σκίτσο έχει τα πάντα: την αύρα του ίδιου του αδικοχαμένου και το μπλουζάκι με το σύνθημα που τόσοι και τόσοι προωθούν στα σόσιαλ μίντια αλλά που στη προκειμένη αναφέρεται στον Κουφοντίνα, εσχάτως και πολιτικό αναλυτή σε γνωστή εφημερίδα.

Αυτό που ίσως κάποιοι δεν θα καταλάβουν είναι η αναφορά στις διακοπές και η πετσέτα με τον Γκεβάρα. Σύμφωνα με τον φονιά τον ίδιο, ο Αξαρλιάν σκοτώθηκε “κατά λάθος” γιατί βιάστηκε να εκτοξεύσει την ρουκέτα.

Πιεζόταν χρονικά από την τότε σύντροφό του βλέπετε ο Κουφοντίνας για να φύγουν για καλοκαιρινές διακοπές. Έφευγε το καράβι από τον Πειραιά κι έπρεπε να κάνει γρήγορα…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 854 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.